Σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα Περιβόλια Φιγαλείας στις 09.07.2014.

Tο Πυροσβεστικό Σώμα είναι άξιο συγχαρητηρίων για το γεγονός ότι έδρασε άμεσα και συντονισμένα για την κατάσβεσή της. Άξιοι αναφοράς και συγχαρητηρίων είναι οι:
Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας κ. Νικολακόπουλος για την παρουσία του στο σημείο,(ήρθε από Πάτρα),και τον άψογο συντονισμό όλων των πυροσβεστικών μέσων

Διοικητής και υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου κ.κ.Στασινόπουλος και Μανιάτης για το γεγονός ότι βρέθηκαν άμεσα στο σημείο και συντόνισαν από την πρώτη στιγμή τα επίγεια μέσα για την κατάσβεση της φωτιάς

Προιστάμενος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρεστένων και τα οχήματα του κλιμακίου

Πεζοπόρο τμήμα της 6ης Ε.Μ.Α.Κ που ήρθε από την Πάτρα

Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας που κατέφθασε στο σημείο

Αστυνομικούς του Α.Τ.Ανδρίτσαινας

καθώς και την Διασωστική Εθελοντική Ομάδα Φιγαλείας (Δ.Ε.Ο.Φ).

Ξεχωριστή αναφορά αξίζουν οι πρόεδροι των χωριών Πετράλωνα-Αποστολόπουλος και Περιβόλια-Πολύδωρος που έφθασαν πρώτοι στην πυρκαγιά με 2 πυροσβεστικά οχήματα της Δ.Ε.Φιγαλείας καθώς και οι δυο πυροσβέστες του πυροσβεστικού οχήματος του Π.Σ που εδρεύει στη Νέα Φιγαλεία Ευθύμιος Τσούτας και Νίκος Μπινιώρης καθώς χάρη στις ενέργειες τους η φωτιά δεν πέρασε στην απέναντι πλευρά του δρόμου κάτι που θα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Πολλά συγχαρητήρια στους εθελοντές ενεργούς πολίτες και μέλη της DEEP GREECE της Ανδρίτσαινας που μετά από κάλεσμα σε βοήθεια του Συντάκτη του ΦΙΓΑΛΕΙΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ και ενεργού πολίτης Νέας Φιγαλείας Θάνου Χουλιάρα,κατέφθασαν στο σημείο με 2 πυροσβεστικά οχήματα της Δ.Ε.Ανδρίτσαινας με 5 εθελοντές και βοήθησαν κατά πολύ στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Τα μεγαλύτερα συγχαρητήρια αξίζουν στους πιλότους των 2 καναντέρ αεροπλάνων που χάρη σε αυτούς η φωτιά σε πολύ δύσβατο και μη προσβάσιμο σημείο τέθηκε υπό έλεγχο μετά από τις 4 ρίψεις που πραγματοποίησαν.

Σημειώνουμε και πάλι ότι στο σημείο επιχείρησαν συνολικά 14 πυροσβεστικά οχήματα με 25 άνδρες καθώς και 2 αεροσκάφη καναντέρ.Το Πυροσβεστικό Σώμα έδρασε αστραπιαία και με άψογη συνεργασία με τους ανωτέρους τους τα επίγεια και εναέρια μέσα έθεσαν υπό έλεγχο μια δύσκολη πυρκαγιά σε πολύ δύσβατο σημείο.
 
Top