0


Καταστρατήγηση του κανονισμού για τις μεταθέσεις πυροσβεστικών υπαλλήλων


Προς: Κο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών

                                                                                               Τόσκα Νικόλαο

                                                                               Κοιν: Κο Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος

                                                                                               Καπέλιο Βασίλειο

                                                                                               Πολιτικά Κόμματα – Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

                                                                                               Πρωτοβάθμιες Ενώσεις – Εργαζόμενοι Π.Σ.

Κύριε Υπουργέ

Στις 8 Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, με αφορμή την έκδοση Διαταγών του Αρχηγείου Π.Σ. για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για μεταθέσεις του πυροσβεστικού προσωπικού, με σκοπό τη στελέχωση των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Εθνικών Οδών (της Αττικής, της Αχαΐας, της Στερεάς Ελλάδας, της Ηπείρου και άλλων περιοχών).

Με τις συγκεκριμένες Διαταγές κλήθηκαν να υποβάλουν αιτήσεις, μόνο οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι που έχουν οργανική θέση στις περιφέρειες που υπάγονται τα υπό ίδρυση Πυροσβεστικά Κλιμάκια και όχι το σύνολο των υπαλλήλων που επιθυμούν να υποβάλλουν αιτήσεις.

Δεν δόθηκε το δικαίωμα για αίτηση μετάθεσης στο σύνολο των συναδέλφων που υπηρετεί σε όλη τη χώρα και κυρίως σε αυτούς που έχουν δηλώσει ως πόλη συμφερόντων, περιοχή όπου ιδρύεται κάποια από τις νέες υπηρεσίες και επιθυμούν να μετατεθούν σε αυτή.

Οι Διαταγές αυτές έρχονται σε αντίθεση με το εδάφιο θ της  παρ. 7 του άρθρου 19 του Π.Δ. 170/1996 όπου ρητά προβλέπει ότι :« Για τις μεταθέσεις σε Υπηρεσίες που λειτουργούν για πρώτη φορά προηγούνται στην ικανοποίηση των σχετικών αιτήσεων, ανεξαρτήτως μορίων και χρόνου παραμονής στις πόλεις που υπηρετούν, οι υπάλληλοι που έχουν ως πόλη συμφερόντων, πόλη που ευρίσκεται εντός του Νομού στον οποίον πρόκειται να λειτουργήσει η νέα Υπηρεσία …….» Από καμία διάταξη του σχετικού διατάγματος δεν προκύπτει εξαίρεση στους υπαλλήλους που δεν έχουν οργανική θέση στην Περιφέρεια που υπάγονται τα εν λόγω Κλιμάκια.

Με την παρέμβασή μας, η οποία δεν απαντήθηκε ποτέ, είχαμε ζητήσει την πλήρη εφαρμογή των διατάξεων του Κανονισμού Μεταθέσεων, ιδιαίτερα για να δοθεί η δυνατότητα σε όσους συναδέλφους επιθυμούν να υπηρετήσουν στα νεοιδρυθέντα Πυροσβεστικά Κλιμάκια, είτε γιατί έχουν δηλώσει κάποια από τις περιοχές αυτές ως πόλη συμφερόντων τους, είτε γιατί ορισμένα από τα Κλιμάκια αυτά βρίσκονται κοντά ή πλησιέστερα από την πόλη συμφερόντων τους.  

Κύριε Υπουργέ

Γνωρίζουμε τις νέες αλλαγές που προωθούνται στον Κανονισμό Μεταθέσεων από την κυβέρνηση, προκειμένου να μετατίθεται ή να μετακινείτε το σύνολο των πυροσβεστών, για να καλύπτουν υποτυπωδώς τις μεγάλες ελλείψεις του Π.Σ. σε μόνιμο προσωπικό, σε όλη τη χώρα.

Γνωρίζουμε επίσης και το ενδεχόμενο κατάργησης – αναστολής λειτουργίας Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης, εξέλιξη που θα επισπεύσει μετά και από τις νέες υποχρεώσεις που ανέλαβε το Π.Σ. (στελέχωση των Π.Υ. των ιδιωτικοποιημένων περιφερειακών αεροδρομίων και εθνικών οδών).

Διεκδικούμε την αναβάθμιση της πυρασφάλειας προς όφελος του λαού και της χώρας. Διεκδικούμε να καταργηθούν όλες οι διατάξεις που ξεσπιτώνουν τους συναδέλφους μας με μεταθέσεις και μετακινήσεις, διαλύουν τον προσωπικό και οικογενειακό τους προγραμματισμό και παράλληλα αποδυναμώνουν ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες των περιοχών που υπηρετούσαν. Να δημιουργηθεί νέος αξιοκρατικός Κανονισμός Μεταθέσεων, να καλυφθούν όλες οι πραγματικές κενές οργανικές θέσεις σε όλη τη χώρα με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και τη μονιμοποίηση των 5ετών και των

συμβασιούχων συναδέλφων μας. Να επιστρέψουν στα σπίτια τους και στις υπηρεσίες τους, όλοι οι συνάδελφοι που ξεσπιτώθηκαν με μεταθέσεις και μετακινήσεις και να αποκατασταθούν όλες οι αδικίες στο καθεστώς των Μεταθέσεων.  

Επειδή όμως, από τις συγκεκριμένες Διαταγές του Αρχηγείου, στερείται το δικαίωμα στο σύνολο των συναδέλφων μας να υποβάλουν αιτήσεις μεταθέσεων εφόσον το επιθυμούν και ιδιαίτερα για τους λόγους και τις προϋποθέσεις που πληρούν οι συνάδελφοι που αναφέρουμε παραπάνω, ζητάμε την ορθή επανάληψή τους και την εναρμόνισή τους με τη μέχρι σήμερα ισχύουσα νομοθεσία. Άλλωστε μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η στελέχωση σε αρκετά από τα νεοιδρυθέντα Πυροσβεστικά Κλιμάκια, ενώ κάποια από αυτά δεν έχουν στελεχωθεί καθόλου.

Για την Ε.Α.Κ.Π.

Το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Βλάχος Δημήτρης

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top