0


«Θα πας πίσω, ή θα σου κόψω τη μετάθεση»


Αριβιστικες συμπεριφορές θέτουν- για ακόμα μια φορά- «βραδυφλεγή εμπρηστικό μηχανισμό» στις τάξεις των Στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, εν μέσω αντιπυρικής περιόδου.

Με το Πυροσβεστικό Σώμα να βρίσκεται εν μέσω αντιπυρικής περιόδου και ενώ τα μέσα (προσωπικό, εξοπλισμός, οχηματα, εναέρια) που έχει στη διάθεσή του για την αντιμετώπιση πυρκαγιών κάθε χρόνο περιορίζονται, συμπεριφορές υπηρεσιακής αυθαιρεσίας εντείνουν το ήδη εκρηκτικό κλίμα, μετά τις πρόσφατες τακτικές κρίσεις στην επετηρίδα των Αξιωματικών του Σώματος.

Ηταν το  περασμένο Ιανουάριο, οι χειρισμοί της ηγεσίας του ΠΣ που είχαν προκαλέσει ζητημσ ηθικής τάξης, επ αφορμής των τακτικών κρίσεων στο Σώμα, με τη διαδικασία να ξεκινάει αιφνιδιαστικά και μερικές μόλις ώρες αργότερα οι αποστρατείες και  οι προαγωγές των Αξιωματικών να ανακαλούνται, με τους υπό κρίση Αξιωματικούς να ενημερώνονται από σχετικά δημοσιεύματα, και τελικά να επικυρώνονται.

Στο Αρχηγειο του ΠΣ, καταλογίζεται «εμπρηστική πρόθεση»- εν μέσω αντιπυρικής- με (αναιτιολογητες) πρακτικές σε βάρος Ανώτερων και Ανώτατων Αξιωματικών του Σώματος, οι οποίες εκφράστηκαν και με τις αποφάσεις του πρόσφατου Συμβουλιου Μεταθέσεων.

Σύμφωνα με πηγές του nantiaReport– από το Πυροσβεστικό Σώμα, στο πρόσφατο Συμβούλιο μεταθέσεων, υπήρξαν περιπτώσεις Ανώτερων Αξιωματικών, οι οποίοι, ενώ κρίθηκαν αυταπόδεικτα πετυχημένοι ως προς το έργο τους, «κόπηκαν» στην.. Υπηρεσιακή αξιολόγηση ως «περιορισμένων δυνατοτήτων», θέτοντας εαυτούς σε παραμονή μεταθέσεων, για το επόμενο Συμβούλιο.

Χαρακτηριστική η περίπτωση Ανώτερου Αξιωματικού Περιφερειακής Διοίκησης, ο οποίος ενημέρωσε το Αρχηγείο και ζήτησε αντικατάσταση για σοβαρούς λόγους υγείας, στο επικείμενο Συμβούλιο Μεταθέσεων, φέρεται ωστόσο να έγινε αποδέκτες διατύπωσης «Θα πας πίσω, ή θα σου κόψω τη μετάθεση»;!

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Πυροσβεστικό Σώμα έχει τάσεις.. «αυτανάφλεξης». Ήταν τον περασμένο Ιανουάριο, οταν οι χειρισμοί της ηγεσίας του ΠΣ είχαν προκαλέσει ζητήματα ηθικής τάξης, επ αφορμής των τακτικών κρίσεων στο Σώμα. Ήταν η διαδικασία που ξεκίνησε αιφνιδιαστικά και μερικές μόλις ώρες αργότερα οι αποστρατείες και οι προαγωγές των Αξιωματικών, αναβλήθηκαν, με τους υπό κρίση Αξιωματικούς να ενημερώνονται από σχετικά δημοσιεύματα, και τελικά να επικυρώνονται.

Χαρακτηριστικά ενδεικτικές περιπτώσεις του επιχειρησιακού Υπαρχηγού της Πυροσβεστικής και του επικεφαλής «Επιχειρήσεων» στη νησιωτική Ελλάδα- έφεραν την ευθύνη συντονισμού των δράσεων για την παροχή βοήθειας σε περιοχές που ειχαν πληγεί από την κακοκαιρία- οι οποίοι τέθηκαν σε αποστρατεία χωρίς να έχουν λάβει Υπηρεσιακά, σχετική, ενημέρωση.

Για την ιστορία, ο Αξιωματικός του ΠΣ, εισήχθη στο Νοσοκομείο κι εχει υποβληθεί σε (δεύτερη) σοβαρή χειρουργική επέμβαση. Σε αυτή την εξέλιξη το Αρχηγείο του ΠΣ μετέθεσε άλλο Αξιωματικό σε πλήρωση του, καθώς πρόκειται για ευαίσθητη Υπηρεσία του Σώματος λόγω γεωγραφικής (και όχι μονο) ζωτικής σημασίας θέσης της, «δείχνοντας ως υπαίτιο» για τη μετάθεση, το χειρουργημένο Αξιωματικό.

Την ίδια ώρα οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του nantiaReport, στη εν λόγω Υπηρεσία- σήμερα- κατα την τρέχουσα αντιπυρική υπηρετούν μόλις δύο ακόμα Αξιωματικοί- εκ των οποίων μια γυναία-. Το δυναμικό της υπηρεσίας έχει περιοριστεί, καθως εχουν μετακινηθεί από τις οργανικές τους, 24 Πυροσβέστες λόγω των αναγκών που έχουν προκύψει με τις συμβάσεις των αεροδρομίων, οι μόλις 13 εποχικοί έχουν βάσει της Σύμβασης τους, ορισμένη επιχειρησιακή διάθεση- ως προς το εργασίας και τις υπηρεσίες τους-. Την ίδια στιγμή ο μηχανοκίνητος στόλος έχει περιοριστεί καθώς από τα υπάρχοντα υπηρεσιακά οχήματα, με δωρεά αντικαταστάθηκαν τα φθαρμένα ελαστικά σε μόλις τρείς Πυροσβεστικές εξόδους, ενώ ένα όχημα εχει ακινητοποιηθεί, λόγω οικονομικής αδυναμίας στη συντήρηση του (service). Όπως γίνεται αντιληπτό, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς όπως πέρισυ είναι αυξημένος, ενώ η περιοχή λόγω θέσης, εχει έντονες μεταναστευτικές ροές, οι οποίες τους θερινούς μήνες αυξάνονται ανεξέλεγκτα.

Περαστικά.

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top