0





 Κίνδυνο διέτρεξαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όταν το πυροσβεστικό τους όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες μετά από απότομη αλλαγή κατεύθυνσης του ανέμου
- Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε συναδέλφους, δήλωσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας,
- Η πυρκαγιά κατέκαψε δυο περίπου εκτάρια άγριας βλάστησης και χαρουπόδεντρων, ενώ κίνδυνο διέτρεξαν και γειτονικές κατοικίες
Κίνδυνο διέτρεξαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όταν στην προσπάθεια τους να κατασβήσουν πυρκαγιά στην κοινότητα Μουτταγιάκας, το πυροσβεστικό τους όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες μετά από απότομη αλλαγή κατεύθυνσης του ανέμου.

Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε συναδέλφους, δήλωσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, ο οποίος βρέθηκε στη σκηνή της φωτιάς, η οποία κατέκαυσε δυο περίπου εκτάρια άγριας βλάστησης και χαρουπόδεντρων, ενώ κίνδυνο διέτρεξαν και γειτονικές κατοικίες.


Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 14:00 και για την κατάσβεσή της, σύμφωνα με τον κ.Τράγκολα, κινητοποιήθηκαν οκτώ πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Ταμείου Θήρας και του Τμήματος Δασών, δυο πυροσβεστικά ελικόπτερα καθώς και το πυροσβεστικό αεροσκάφος του Τμήματος Δασών.
"Στα αρχικά στάδια έγινε προσπάθεια να κατασβεστεί η βάση της πυρκαγιάς πριν ακόμα γυρίσει ο άνεμος και εξαπλώσει την πυρκαγιά και να απειλήσει τα σπίτια, γι' αυτό το λόγο και το όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας κάηκε τη στιγμή ακριβώς που γύρισε ο άνεμος βίαια", είπε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ευτυχώς, συνέχισε, "δεν θρηνήσαμε σήμερα συναδέλφους, οι οποίοι αισθάνθηκαν τον κίνδυνο ο οποίος υπήρξε, δεν είχαν όμως χρόνο να μετακινήσουν το όχημα, οπόταν το εγκατέλειψαν για να διασωθούν οι ίδιοι".

Τα αίτια της φωτιάς, που τέθηκε υπό έλεγχο δύο ώρες αργότερα, διερευνώνται.




ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top