0



Σαφής καταδίκη συνδικαλιστικών διώξεων.

Καταδικάζω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις επιχειρούμενες συνδικαλιστικές διώξεις εκλεγμένων συναδέλφων, αν και θα έπρεπε να το έχουν κάνει πράξη άλλοι πριν από μένα. Πόσο δε μάλλον όταν αυτές προέρχονται ύστερα από απαίτηση άλλων συνδικαλιστών.

Συνδικαλιστικές πρακτικές εν είδει ξεκαθαρίσματος προσωπικών διαφορών παραπέμπουν αλλού και βεβαίως όχι σε συνδικαλιστικό φορέα.

Η συνδικαλιστική αντιπαράθεση, θέσεων και απόψεων, είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας.

Οι προσωπικές επιθέσεις και απειλές αν υπάρχουν συνιστούν αλητεία και δεν επιτρέπονται ούτε γίνονται ανεκτές. Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί προ πολλού.


Ζητείται από την πολιτική ηγεσία του ΥΝΑΝΠ η προστασία των συνδικαλιστικών και υπηρεσιακών μας δικαιωμάτων, αλλά και από την φυσική μας ηγεσία να μην επαναλάβει πρακτικές προηγούμενης ηγεσίας όπου παρέμβαινε μονομερώς υπέρ αρεστών της και "βολικών"συνδικαλιστών.

Η κατάσταση αυτή είναι ανεπίτρεπτη. Και πρέπει να σταματήσει τώρα, με κάθε τρόπο και μέσο, μέσα στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος και η υπηρεσιακή μας κατάσταση και ιδιότητα.

Συνδικαλιστικές ηγεσίες που έχουν εκλεγεί με αμφισβητούμενο τρόπο (ΕΠΛΣΑΠ) ή διατηρούν τις θέσεις τους με στημένα συνέδρια που δεν επιτρέπουν στα μέλη τους να εκφραστούν δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα μας.

Ο πρόεδρος κ. Κυράνης, ο πρόεδρος της σιωπής, του παρασκηνίου και ο έχων πλέον τον τίτλο του μοναδικού προέδρου συνδικαλιστικού φορέα που δεν επέτρεψε να ξεκινήσει συνέδριο (170) αντιπροσώπων, που είχαν έρθει για το σκοπό αυτό από όλη την χώρα και με μεγάλο κόστος για την Ομοσπονδία για να μην υποστεί την βάσανο της υπερψήφισης πρότασης μομφής κατά του, πρέπει επιτέλους να μας πει τουλάχιστον εάν συμφωνεί ή καταδικάζει αυτές τις πρακτικές και εάν όπως λέγεται ήταν παρών στις σχετικές συζητήσεις.

Η ευθύνη από σήμερα είναι στα χέρια όλων μας. Εκλεγμένων και απλών μελών. Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την νοσηρή κατάσταση. Πριν να είναι πολύ αργά για το συνδικαλιστικό μας κίνημα.

Από σήμερα δεν μπορεί κανείς να ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε...

Δριβάκος Γιώργος
Μέλος Δ.Σ ΕΠΛΣΑΠ

Αντιπρόσωπος της ΕΠΛΣΑΠ στην ΠΟΕΠΛΣ

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top