0



Μονιμοποίηση 30.000 συμβασιούχων μέσω ΑΣΕΠ -Μετά την αξιολόγηση




Οριστική λύση για 30.000 συμβασιούχους από τη μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, για όσους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, δρομολογεί η κυβέρνηση, αμέσως μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του το «Έθνος της Κυριακής», η κυβέρνηση και ειδικότερα τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προτίθεται να δώσουν διακομματικό άρωμα στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία εξασφαλίζοντας τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στον τρόπο πρόσληψης και στον προσδιορισμό των κριτηρίων των συμβασιούχων που θα αποκτήσουν νέα σχέση εργασίας με το Δημόσιο.

Η πρωτοβουλία εκτιμάται ότι αφορά περί τις 30.000 χιλιάδες συμβασιούχους. Από τη στιγμή που θα διασφαλιστεί η συναίνεση η κυβέρνηση θα αναθέσει στο ΑΣΕΠ την πιστοποίηση των συμβασιούχων, η σύμβαση των οποίων θα μετατραπεί σε αορίστου χρόνου.

Ποιοι είναι οι 30.000 συμβασιούχοι

Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, στο παρελθόν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας για την πρόθεση της κυβέρνησης να αποκαταστήσει τις εργασιακές σχέσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας (περίπου 30.000 στον αριθμό) συμβασιούχων και να αποκτήσουν ιδιότητα μονίμων υπαλλήλων, εφόσον διαπιστωθεί ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, περιέγραψε περιπτώσεις συμβασιούχων, όπως πυροσβέστες, καθαρίστριες, εργαζόμενους σε κοινωνικές δομές όπως το «Βοήθεια στο σπίτι» και οι παιδικοί σταθμοί

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top