0

“Φλέγοντα” ερωτήματα για πυρασφάλεια στα αεροδρόμια




Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και βουλευτές της αξιωματικής
αντιπολίτευσης που μετέχουν στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, με ερώτησή τους προς τον Υπουργό αναπληρωτή Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, θέτουν το ζήτημα της στελέχωσης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στα 13 περιφερειακά αεροδρόμια, σύμφωνα με τη Συμφωνία που έχει υπογράψει το ελληνικό Δημόσιο με την εταιρεία “FRAPORT”.
Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές: Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Αττικής κ. Μάκης Βορίδης, Β΄ Αθηνών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και κυρία Σοφία Βούλτεψη, Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, Ηλείας κ. Κώστας Τζαβάρας, Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κιλκίς κ. Γιώργος Γεωργαντάς και Πέλλας κ. Γιώργος Καρασμάνης. .

Για το θέμα αυτό, ο κ. Χαρακόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ενώ απομένουν μόνον δέκα ημέρες για την ανάληψη από την Πυροσβεστική του έργου της πυρασφάλειας στα 13 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, η εκμετάλλευση των οποίων έχει παραχωρηθεί στην εταιρεία FRAPORT, είναι εμφανής η προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το εξαιρετικά σοβαρό, σύνθετο και πιεστικό αυτό θέμα. 
Κατ’ αρχάς, η στελέχωση των νέων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στα αεροδρόμια ενδέχεται να πλήξει την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος. Επιπλέον, δημιουργούνται τεράστια εμπόδια σε εκατοντάδες πυροσβέστες, οι οποίοι, εντός δεκαημέρου, θα πρέπει να μετακινηθούν μακριά από την οικογενειακή τους εστία, κάτι που, εκτός της ξαφνικής αναστάτωσης της ζωής τους, συνεπάγεται και οικονομικό κόστος. Και τούτο τη στιγμή που η μονιμοποίηση των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, που θα μπορούσε να συμβάλει στην επάνδρωση των νέων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, δυστυχώς, βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα.
Τέλος, ερωτηματικά παραμένουν σχετικά με την εκπλήρωση των όρων της Συμφωνίας εκ μέρους της εταιρείας που έχει αναλάβει την εκμετάλλευση των αεροδρομίων τόσο ως προς την κάλυψη του μισθολογικού κόστους, του κόστους μετακίνησης και των μέσων ατομικής προστασίας των πυροσβεστών, όσο και ως προς τις προδιαγραφές της κτιριακής στέγασης των νέων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.

Γι όλα αυτά τα “φλέγοντα” ερωτήματα αναμένουμε από τον αρμόδιο υπουργό άμεσες και πειστικές απαντήσεις».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top