Χειροπέδες σε τρεις οδηγούς ταξί στην Αττική

Αθήνα
Στη σύλληψη τριών οδηγών ταξί προχώρησαν τη Δευτέρα αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, στη διάρκεια ελέγχων σε ταξί στα ΚΤΕΛ Λιοσίων και στην ευρύτερη περιοχή των Πετραλώνων. 

Πρόκειται για 59χρονο ιδιοκτήτη ταξί που κατελήφθη να κατέχει πλαστά χαρτονομίσματα, τα οποία και έδινε ως ρέστα στους επιβάτες. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 105 ευρώ, τα 95 ευρώ στην κατοχή του και τα 10 ευρώ στην κατοχή επιβάτη στον οποίο τα είχε επιστρέψει ως ρέστα.

Σε άλλη περίπτωση, 55χρονος οδηγός ταξί (που ανήκει σε άλλον) διαπιστώθηκε ότι επεμβαίνει στη λειτουργία του ταξιμέτρου, ρυθμίζοντας το σε διπλή ταρίφα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο συγκεκριμένος οδηγός έχει επανειλημμένως εντοπιστεί και στο παρελθόν να προβαίνει στην κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση εξαπάτηση των επιβατών, εισπράττοντας με τον ίδιο τρόπο υπερβολικό κόμιστρο.

Συνελήφθη, τέλος, και 52χρονος οδηγός ταξί (που ανήκει σε άλλον), καθώς κατά τον τροχονομικό έλεγχο επέδειξε πλαστή ειδική άδεια οδήγησης, η οποία και κατασχέθηκε.

Με τις σε βάρος τους δικογραφίες, κατά περίπτωση για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απάτη κατ' επάγγελμα και επέμβαση στο ταξίμετρο, οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 
Top