Θα γίνει ή όχι η ένστολη διαδήλωση στην Θεσσαλονίκη; Τι αποφάσισαν οι ομοσπονδίες



Δυναμικό παρών επιδιώκουν να δοθεί στην έναρξη της ΔΕΘ οι επικεφαλής των ομοσπονδιών αντιπροσώπευσης του προσωπικού των τριών σωμάτων ασφαλείας.

Πριν από λίγη ώρα, λήφθηκε ομόφωνη απόφαση στα γραφεία της ΠΟΑΣΥ για ένστολη διαδήλωση διαμαρτυρίας στις 9 Σεπτεμβρίου και στις 6 το απόγευμα, με τη διαφορά πως αυτή την φορά η συγκέντρωση δεν θα γίνει στον Λευκό Πύργο, αλλά στην πλατεία Αριστοτέλους.

Μάλιστα, όπως σημειώνουν έγκυρες πηγές ενημέρωσης του bloko.gr, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, προκειμένου να επιδοθεί η απόφαση του ΣτΕ, μαζί με όλα όσα έλεγαν και έταζαν προεκλογικά κορυφαία στελέχη του κόμματος για την μισθολογική αποκατάσταση των ένστολων.

Στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου ώστε να αιτιολογηθούν οι λόγοι της παρουσίας και της μαζικής κινητοποίησης με τις στολές τους αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών. 

Ο προβληματισμός που τέθηκε, είναι ότι εκείνη την ημέρα το πιθανότερο είναι να υπάρξει στην Αθήνα η σύγκλιση του forum των 7 χωρών της νότιας Ευρώπης, με συμμετοχή μεταξύ άλλων των κ.κ. Ολάντ και Ρέντσι, με αποτέλεσμα πολλές αστυνομικές δυνάμεις να είναι απασχολημένες και καθηλωμένες στην Αθήνα εξαιτίας των ασφυκτικών μέτρων, με συνέπεια ν' αποδυναμωθεί εκ των πραγμάτων το σώμα των διαδηλωτών.

Μια σκέψη ήταν να γίνει παράλληλη διαδήλωση στην Αθήνα, όμως η πρόταση έχει σχεδόν απορριφθεί, καθώς θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να εγκαλέσει τους ένστολους για προβοκάτσια και πολιτικό σαμποτάζ μιας συνάντησης αυξημένου διεθνούς κύρους, με βασικό θέμα συνάντησης το προσφυγικό, αλλά και την οικονομική κρίση.

http://www.bloko.gr/
 
Top