0



Κρήτη: Στα όρια τους οι πυροσβέστες - Εκατοντάδες φωτιές μέχρι σήμερα



Στα όριά τους έχουν φτάσει οι Πυροσβέστες στην Κρήτη καθώς οι σχεδόν καθημερινές πυρκαγιές έχουν εξαντλήσει το προσωπικό αλλά και τον εξοπλισμό του Σώματος. Σύμφωνα με τον Γενικό Περιφερειακό Διοικητή κ. Γιάννη Μαραγκάκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, πέρα από την κούραση του προσωπικού το οποίο τρέχει συνεχώς σε πυκαγιές, υπάρχει και οικονομικό πρόβλημα καθώς πολλοί εκ των πυροσβεστών θα πρέπει να πληρωθούν τις ατέλειωτες υπερωρίες που έχουν κάνει στα πύρινα μέτωπα.

Το πιο εφιαλτικό όμως από όσα περιέγραψε ο κ. Μαραγκάκης είναι ο αριθμός των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει από τον Ιανούαριο στην Ανατολική Κρήτη. Σύμφωνα με τα όσα λέει, από την αρχή του χρόνου μέχρι και σήμερα, στους Νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου οι πυροσβέστες έχουν κληθεί σε 300 πυρκαγιές!

Πάντως, αυτό που σημειώνει ο κ. Μαραγκάκης είναι το γεονός ότι η προανάκριση σε αρκετές περιπτώσεις πάει πολύ καλά και πως σύντομα θα βρεθούν οι υπαίτιοι. Αναφορικά με τη φωτιά στις Βασιλειές το μεσημέρι του Σαββάτου όπου εκεί υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. ανέφερε ότι προήλθε από καύση σκουπιδιών και πως η προανάκριση είναι αυτή που θα οδηγήσει στα στοιχεία εκείνων που την προκάλεσαν.
Ακούστε τα όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη ο Διοικητής της Πυροσβεστικής: 

http://www.ekriti.gr/

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top