0

Θέμα: «Εξέλιξη διαδικασιών επιλαχόντων δόκιμων Αξιωματικών 2013 Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής»


ΣΧΕΤ: Το από 21-06-2014 και 31-10-2014 (ΑΠ 1278/14) Δελτίο Τύπου σας με θέμα: «Αναπάντητα παραμένουν κρίσιμα ερωτήματα, αναφορικά με τη νομιμότητα και διαφάνεια του διαγωνισμού, για την πρόσληψη Δόκιμων Σημαιοφόρων 2013 στο Λιμενικό Σώμα».

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Μετά από την ολοκλήρωση των διαδικασιών κατάταξης δοκίμων Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 2013 και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων βρεθήκαμε στους πίνακες  των επιλαχόντων χωρίς να έχουμε το δικαίωμα αναβαθμολόγησης και χωρίς καμία αιτιολόγηση για την βαθμολογίας μας. Πολλοί από εμάς προσφύγαμε στον ΑΣΕΠ ο οποίος όμως δήλωσε αναρμόδιος και μόνο υπεύθυνος για την τήρηση των διαδικασιών των ανωτέρω προκηρύξεων.  Σημειώνεται δε ότι βάσει της παραγράφου 4 του άρθρου 21 της Υ.Α. με Αριθ. 42948 (ΦΕΚ Β΄1854/11.12.2003) «Πλήρωση θέσεων του Δημόσιου Τομέα» προβλέπονται τα εξής: «4. Για τη διασφάλιση της ορθότερης και αντικειμενικότερης αξιολόγησης των γραπτών, κάθε βαθμολογητής σημειώνει, με διαφορετικού χρώματος μολύβι ο καθένας, επί του τετραδίου, οσάκις είναι δυνατό, τα λάθη του υποψηφίου, ώστε η βαθμολόγηση να παρίσταται αιτιολογημένη. Ο πρώτος βαθμολογητής χρησιμοποιεί μολύβι διαρκείας κόκκινο και ο δεύτερος πράσινο».  Στην περίπτωση μας όμως δεν ίσχυσε κάτι τέτοιο παρά μόνο αναγραφόταν η βαθμολογία μας. Οι διαδικασίες πλήρωσης θέσεων όλων των φορέων του δημόσιου τομέα οφείλουν να διασφαλίζουν τις αρχές της ίσης ευκαιρίας συμμετοχής, της αντικειμενικότητας, της αξιοκρατίας, της δημοσιότητας και της διαφάνειας. Αυτές είναι και οι αρχές τις οποίες πιστά υπηρετούν οι Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές όπως ο ΑΣΕΠ που στην προκειμένη περίπτωση είχε μόνο εποπτικό χαρακτήρα.

Το θέμα με τον Διαγωνισμό των Δόκιμων Σημαιοφόρων του 2013 και ο τρόπος διενέργειας του σας είναι ιδιαίτερα γνωστό. Αυτό αποδεικνύεται και από τις 2 ερωτήσεις που είχατε κάνει στην Βουλή όταν ήσασταν στην αντιπολίτευση όπου για εμάς ήταν μεγάλη στήριξη και κουράγιο προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις παρατυπίες που βιώσαμε στον εν λόγω διαγωνισμό. Επιπλέον , θα σας είναι γνωστό και ο εμπαιγμός που βιώσαμε από τον τότε Υπουργό Κ. Βαρβιτσιώτη με την υποτιθέμενη εισαγωγή των 45 επιλαχόντων του οικείου διαγωνισμού. Μάλιστα είχε προβεί στην ψήφιση του σχετικού νόμου στην Βουλή πείθοντας μας ότι έστω και τελευταία στιγμή θα έρθει η δικαίωση και για εμάς. Κάτι το όποιο διαψεύσθηκε στην συνέχεια με παράλληλο συνεχιζόμενο εμπαιγμό. Η υποτιθέμενη εισαγωγή των 45 επιλαχόντων από τον επικείμενο διαγωνισμό των Δόκιμων Αξιωματικών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. άλλαξε σε 25 και τελικά ανακοινώθηκε η νέα προκήρυξη για 45 Δόκιμους Αξιωματικούς για το έτος 2014.Για το λόγο του αληθές σας παραθέτω συγκεκριμένα τις 2 ερωτήσεις που είχατε καταθέσει στην Βουλή :
‘’Στις 23 Ιουνίου, δόθηκε στη δημοσιότητα η υπ. αριθμ. 221.10-3/2014 Απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, με την οποία προκηρύσσεται διαγωνισμός, για την κατάταξη Δοκίμων Σημαιοφόρων στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή. Το κείμενο της εν λόγω προκήρυξης, αποτελεί ουσιαστικά αντιγραφή του κειμένου της περυσινής προκήρυξης, για την κατάταξη δοκίμων σημαιοφόρων. Οι όροι και οι διαδικασίες αυτής της προκήρυξης, είχαν καταγγελθεί ως προς την αξιοπιστία τους και ως προς την ελλιπέστατη διασφάλιση αντικειμενικών επιλογών, των εισακτέων. Οι ανησυχίες που είχαν εκφραστεί τότε, επί της ουσίας επιβεβαιώθηκαν με τη διενέργεια του διαγωνισμού, καθώς υπήρξαν δημοσιεύματα, αλλά και πλήθος επώνυμων καταγγελιών, που αναφέρονταν, όχι μόνο σε παρατυπίες, αλλά και σε κραυγαλέες αδικίες. Υπενθυμίζεται μάλιστα, ότι σχετικό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση και η διερεύνηση του θέματος ανατέθηκε στο Ναυτοδικείο.
Για τη διαβλητότητα του διαγωνισμού και την πλήρη απουσία αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας στους όρους του, καταθέσαμε την υπ. αριθμ. 860 Ερώτηση στις 26 Αυγούστου 2013, ενώ για τις καταγγελίες που ακολούθησαν τη διενέργεια του διαγωνισμού, καταθέσαμε την υπ. αριθμ. 3176 Ερώτηση στις 25 Οκτωβρίου του ίδιου έτους. Μάλιστα, τις καταγγελίες που είχαν περιέλθει εις γνώση μας, τις καταθέσαμε στον Εισαγγελέα του Ναυτοδικείου που διερευνούσε την υπόθεση.
Οι έντονες διαμαρτυρίες που προκάλεσαν οι παρατυπίες που σημειώθηκαν, οι επώνυμες καταγγελίες, τα δημοσιεύματα και η εισαγγελική παρέμβαση, ανάγκασαν τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στις 30 Οκτωβρίου του 2013 να δηλώσει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι θα προχωρήσει στην ίδρυση ξεχωριστής Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να εισέρχονται από το 2014 μέσω πανελληνίων εξετάσεων, όπως γίνεται στην Ελληνική Αστυνομία. Όπως δήλωνε ο ίδιος, με αυτό τον τρόπο θα σταματούσε να υπάρχει η συζήτηση για τον τρόπο εισαγωγής στο Λιμενικό, ενώ παράλληλα, θα κατοχυρωνόταν θεσμικά η τακτική ενίσχυση στο Σώμα, ανά έτος. Στις αιτιάσεις που διατυπώθηκαν, ότι θα έπρεπε ήδη από πέρυσι να γίνουν οι εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ, ο κ. Υπουργός ισχυριζόταν μεταξύ άλλων, ότι κάτι τέτοιο θα χρειαζόταν ένα υπέρογκο ποσό, ενώ οι εξετάσεις θα κινδύνευαν να χαθούν, προφανώς λόγω χρονικών περιορισμών.
Μετά από μόλις ένα έτος, ο ίδιος Υπουργός, προκηρύσσει την εισαγωγή Δοκίμων Σημαιοφόρων στο Λιμενικό Σώμα με πανομοιότυπο με τον περυσινό διαβλητό διαγωνισμό και χωρίς να υπάρχει αυτή τη φορά, η δικαιολογία των χρονικών περιορισμών. Προτίμησε λοιπόν, να κατηγορηθεί ως αναξιόπιστος μη τηρώντας τις δεσμεύσεις του για εισαγωγή στο Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή από το 2014 μέσω πανελληνίων εξετάσεων, εμμένοντας σε μια διαβλητή διαδικασία, ανοιχτή στην εξυπηρέτηση ημετέρων. Επειδή μάλιστα, υπήρξαν σοβαρές αντιδράσεις από διαγωνιζόμενους, που ενώ είχαν αποδώσει εξαιρετικά δεν πέρασαν και κρίθηκαν ως επιλαχόντες, υπήρξαν δημοσιεύματα, διαρροές αλλά και προφορικές διαβεβαιώσεις , ότι θα εισαχθούν σε επόμενη φάση. Μάλιστα, στο νόμο για τα τουριστικά πλοία, ψηφίστηκε διάταξη με την οποία επιτρέπεται η επιλογή επιλαχόντων, για την κάλυψη αναγκών σε Δόκιμους Σημαιοφόρους του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Αυτές οι φήμες διατηρήθηκαν εντέχνως, μέχρι και τις ευρωεκλογές. Ένα μήνα μετά από αυτές όμως, ο κ. Υπουργός υπέγραψε την Απόφασή του για νέο διαγωνισμό. Βάσιμα εικάζεται, ότι η σκοπιμότητα αυτού του χειρισμού ήταν να αποθαρρυνθούν οι επιλαχόντες, να κινηθούν νομικά και μέσω ενστάσεων κατά της διαδικασίας ή και να δημοσιοποιήσουν τις καταγγελίες, δεδομένου ότι αρκετοί κινήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση.
Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
1.     Για ποιο λόγο δεν τήρησε τη δέσμευσή του, ότι θα ικανοποιήσει ένα χρόνιο και υπερώριμο αίτημα και θα ιδρύσει Ακαδημία Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να εισάγονται από το 2014 μέσω πανελληνίων εξετάσεων; Γιατί επέλεξε εκ νέου, τη διενέργεια ενός διαγωνισμού, που έχει πολλαπλώς καταγγελθεί ως διαβλητός;
2.     Γιατί δεν προχώρησε στη λύση της κατάταξης επιλαχόντων του προηγούμενου διαγωνισμού, προς αποκατάσταση αδικιών και εις εφαρμογή της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, που ο ίδιος είχε θεσμοθετήσει;
3.     Ολοκληρώθηκε η έρευνα του Ναυτοδικείου, σχετικά με τις καταγγελίες για παρατυπίες και αδικίες στο διαγωνισμό, για την εισαγωγή Δοκίμων Σημαιοφόρων στο Λιμενικό Σώμα το 2013; Αν ναι, ποια είναι τα αποτελέσματά της; Αν όχι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Θοδωρής Δρίτσας
Νίκος Συρμαλένιος
Δημήτρης Γάκης
Μαρία Διακάκη’’


Η δεύτερη ερώτηση παρατίθεται παρακάτω :

‘’ Με Ερώτησή μας που υπεβλήθη στις 21 Ιουνίου (ΑΠ 1278/14), θέταμε ερωτήματα στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, που αφορούσαν στην υπ. αριθμ. 221.10-3/2014 απόφαση του να προκηρύξει διαγωνισμό, για την κατάταξη Δοκίμων Σημαιοφόρων στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που περιελάμβανε η περυσινή προκήρυξη, η οποία είχε καταγγελθεί ως προς την αξιοπιστία της και την ελλιπέστατη διασφάλιση αντικειμενικών επιλογών για την εισαγωγή των εισακτέων. Στο κρίσιμο ερώτημα που θέσαμε στον κ. Υπουργό και αφορούσε στο γιατί δεν τήρησε τη δέσμευση που ανέλαβε για ίδρυση Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ουδεμία απάντηση λάβαμε.

Η δε επίκληση της συμβολής του ΑΣΕΠ, στην «περαιτέρω ενίσχυση της πεποίθησης αντικειμενικότητας, διαφάνειας και αδιαβλητότητας του διαγωνισμού», στην απάντηση του κ. Υπουργού είναι έωλη, καθώς το ΑΣΕΠ, όχι μόνο δεν είχε την ευθύνη διεξαγωγής του διαγωνισμού, αλλά οι ενστάσεις που υποβάλλονται σε αυτόν, προβλέπονται μόνο για λόγους νομιμότητας και όχι για την αξιολόγηση των γραπτών και των αθλητικών επιδόσεων.

Παρά ταύτα, ο νέος διαγωνισμός για την κατάταξη Δοκίμων Σημαιοφόρων στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, βρίσκεται σε εξέλιξη, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι αμφιλεγόμενες διαδικασίες αξιολόγησης των υποψηφίων του προηγούμενου διαγωνισμού, παραμένουν και αναπαράγονται.

Επίσης, η απάντηση που μας δόθηκε για τη μη κατάταξη των επιλαχόντων του προηγούμενου διαγωνισμού, αναφέρει ότι η διάταξη που θα επέτρεπε την εισαγωγή τους έχει δυνητικό χαρακτήρα και ως εκ τούτου, δε δεσμεύει τη Διοίκηση για την κατάταξή τους. Ωστόσο, υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες, ότι στελέχη του Υπουργείου διαβεβαίωναν τους επιλαχόντες ότι θα καταταγούν, με αποτέλεσμα να τίθενται σε «ομηρία» αφού δεν μπόρεσαν να αναζητήσουν άλλη μόνιμη εργασία ή και αρνήθηκαν εργασία.

Στην ίδια Ερώτηση (ΑΠ 1278/14) τέλος, θέταμε στον Υπουργό Άμυνας ερώτημα, που αφορούσε στην εξέλιξη της έρευνας που διεξήγαγε το Ναυτοδικείο, σχετικά με τις καταγγελίες για παρατυπίες και αδικίες στο διαγωνισμό για την εισαγωγή Δοκίμων Σημαιοφόρων στο Λιμενικό Σώμα το 2013, αλλά δεν λάβαμε καμία απάντηση.

Ωστόσο, επειδή ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη και η διασφάλιση κανόνων αξιοκρατίας και διαφάνειας είναι επιβεβλημένη, τα ερωτήματα παραμένουν, ενώ υπάρχει ανάγκη περαιτέρω διασάφησης διαδικασιών, που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Oι εξεταστές των διαγωνισμών έχουν αποδεδειγμένες γνώσεις στο γνωστικό αντικείμενο που εξετάζουν; Ειδικότερα, στο διαγωνισμό του 2013, ποιό ήταν το γνωστικό αντικείμενο των σπουδών των στελεχών του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. που αξιολογούσαν το κάθε αντικείμενο; (αριθμός αξιολογητών και γνωστικό αντικείμενο και ανά εξεταζόμενο μάθημα). Αντίστοιχα, στο διαγωνισμό του 2014, πόσοι είναι οι αξιολογητές και ποιο είναι το γνωστικό αντικείμενο των σπουδών τους ανά εξεταζόμενο μάθημα; Αν δεν υπάρχει συνάφεια εξεταστών με το γνωστικό αντικείμενο που εξετάζουν, η διαδικασία που ακολουθείται είναι σύμφωνη με το πνεύμα και το γράμμα του άρθρου 103 του Συντάγματος, που ορίζει τη θέσπιση αυξημένων εγγυήσεων αξιοκρατίας;

Έχουν περιέλθει σε γνώση τους καταγγελίες, ότι στελέχη του Υπουργείου διαβεβαίωναν τους επιλαχόντες του διαγωνισμού ότι θα καταταγούν στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, με αποτέλεσμα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, αντικειμενικά, να μη μπορούν να αναζητήσουν εργασία; Αν ναι, πώς κρίνουν τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας πρακτικής και τί προτίθενται να πράξουν;

Σκοπεύει ο κ. Υπουργός προχωρήσει στην ίδρυση Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και αν ναι, σε ποιες ενέργειες έχει προβεί και ποιος είναι ο προγραμματισμός του για την υλοποίηση της δέσμευσης του;

Ολοκληρώθηκε η έρευνα του Ναυτοδικείου, σχετικά με τις καταγγελίες για παρατυπίες και αδικίες στο διαγωνισμό, για την εισαγωγή Δοκίμων Σημαιοφόρων στο Λιμενικό Σώμα το 2013; Αν ναι, ποιά είναι τα αποτελέσματά της; Αν όχι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Θοδωρής Δρίτσας
Νίκος Συρμαλένιος
Δημήτρης Γάκης
Μαρία Διακάκη ‘’

Επιπρόσθετα , μετά από την άνευ λόγου και αιτίας διαφαινόμενης υπαναχώρησης από τον αρχικό σχεδιασμό πρόσληψης δοκίμων σημαιοφόρων από τον πίνακα των επιλαχόντων, όπως είχαν διαβεβαιώσει τους ενδιαφερομένους, η πολιτική και «στρατιωτική» ηγεσία του Υ.Ν.Α, μεγάλο θέμα καταρράκωσης της αξιοπιστίας του ίδιου του Υπουργού αλλά και κυρίως της (νέας) ηγεσίας του Λιμενικού σώματος δημιουργείτε.

Στις 13 Αυγούστου 2013 προκηρύσσεται διαγωνισμός για την κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή 80 Δόκιμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. και στις 25 Οκτωβρίου του ίδιου έτους περαιώνεται ο διαγωνισμός με την ανακοίνωση των πινάκων επιτυχόντων (μετά τα σχετικά μαγειρέματα) και επιλαχόντων.

Έκτοτε προκύπτουν κενές οργανικές θέσεις στο Σώμα οι οποίες μπορούν να καλυφθούν ανέξοδα από επιλαχόντες βάσει του άρθρου 33 του νόμου 4256/2014 «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε φέτος τον Απρίλιο και δίνει στον Υπουργό αυτό το δικαίωμα.
Το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή ουδέποτε αμφισβήτησαν την αξιοπιστία όλης της ηγεσίας του υπουργείου αλλά και την ρητή και με επίταση δέσμευση , οδήγησαν αρκετούς από εμάς τους επιλαχόντες να προβούμε  σε αλλαγές στους προγραμματισμούς μας που αφορούσαν πολλούς τομείς της ζωής μας, όπως:

• την επ’ αόριστον αναβολή της στρατιωτικής θητείας,
• την μη κατάθεση αιτήσεων για συμμετοχή σε μεταπτυχιακά προγράμματα,
• την απόρριψη προτάσεων ή την αναβολή ευρέσεως εργασίας και γενικά θέματα ζωής για έναν νέο άνθρωπο.

Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα, συντελέστηκαν εν όψει της σίγουρης, όπως είχε διαφανεί, επικείμενης κατάταξής μας και μετά την ψήφιση του Νόμου 4256/2014.

Ωστόσο, στην αγωνιώδη προσπάθεια να μάθουμε για την εξέλιξη του θέματος, γινόμαστε δέκτες πληροφοριών που αναφέρουν ότι υπάρχει στο ΥΝΑ σκέψη για ανατροπή της ήδη διαμορφούμενης ισχυρής πεποίθησή τους για συμπλήρωση των αναγκών του σώματος από τον πίνακα επιλαχόντων, με τη διενέργεια νέου διαγωνισμού πριν τη συμπλήρωση ενός έτους από τη λήξη του προηγουμένου.
Η απόφαση αυτή και με τη συμμετοχή της τωρινής σας θητεία υλοποιήθηκε.Αυτή η απόφαση κατακρήμνισε όλα τα όνειρα μας στο να υπηρετήσουμε το Σώμα , διαταράχθηκε η πίστη μας, ότι οι διαβεβαιώσεις όλης της ιεραρχίας δεν έχουν καμιά σημασία και ίσως να χρησιμοποιήθηκαν κατευναστικά πριν τις εκλογές αλλά και να ματαιώσουν τυχόν προσφυγές στην δικαιοσύνη και τέλος αναίρεσε ακόμα και την προσωπική πολιτική δέσμευση του ίδιου του Κου Βαρβιτσιώτη όσο ήταν Υπουργός.

Οι αιτιάσεις περί ύπαρξης Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για την κάλυψη πλήρωσης 45 θέσεων στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ , και άρα για 45 θέσεις θα πρέπει να γίνει διαγωνισμός, ήταν προσχηματική αφού και ο διαγωνισμός που συμμετείχαμε έγινε με την Π.Υ.Σ. 17966/26-6-2013 για τις 80 θέσεις αλλά και η ίδια πράξη κάλυπτε τον Μάιο του 2014 9 θέσεις που ήδη έχουν προκηρυχθεί ειδικών κατηγοριών. Δεν τους επιβάλλει η ΠΥΣ πως και με ποιο τρόπο θα προσλάβουν.

Δεν αναιρεί την δυνατότητα να πάρουν, όπως μας είχαν διαβεβαιώσει κατ΄επανάληψη, επιλαχόντες από τον πίνακα επιλαχόντων και για τους υπόλοιπους να κάνουν νέο διαγωνισμό, την στιγμή μάλιστα που η σειρά του διαγωνισμού του 2013 ακόμα δεν είχε ολοκληρώσει την εκπαίδευση.

Με την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού προβήκαμε άμεσα σε ενυπόγραφες καταγγελίες τις οποίες καταθέσαμε στο γραφείο σας προς γνώση σας. Μέσα από αυτές, σας ενημερώσαμε σχετικά με παρατυπίες των 2 προκηρύξεων ( 2013 & 2014 ), και για τις οποίες ο ΑΣΕΠ δεν μπορούσε να επέμβει και μας παρέπεμψε στα Διοικητικά Δικαστήρια. Ο αγώνας μας αυτός συνεχίστηκε για τουλάχιστον 6 μήνες με συνεχή επικοινωνία με το γραφείο σας και διάφορους τομείς του Υπουργείου όπου μας διαβεβαίωναν ότι εργάζεστε προς εύρεση λύσης ώστε να μην αδικηθεί κανένας υποψήφιος. Συγκεκριμένα , μετά από συνάντηση που είχαμε με τον Διευθυντή σας και το Νομικό σας Σύμβουλο ,  μας εξέφρασαν την πεποίθηση τους ότι η επιθυμία της τωρινής ηγεσίας είναι να ΑΚΥΡΩΣΕΙ τελείως τον διαγωνισμό του 2014 γιατι όπως μας πληροφόρησαν κατα την διενέργεια ελέγχου της γνησιότητας των δικαιολογητικών και των βαθμολογιών των υποψηφίων βρέθηκαν πολλές και σημαντικές παρατυπίες.
Ήταν μια κίνηση που μας εξέπληξε ευχάριστα και  δεν έχει ξαναγίνει από προηγούμενη Κυβέρνηση. Μας αποδείξατε έμπρακτα ότι θέλετε να αλλάξετε το σύστημα εισαγωγής στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. και να μας δικαιώσετε με την εισαγωγή μας στις παραγωγικές σχολές του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. Δυστυχώς , τίποτα από αυτά δεν πραγματοποιήθηκε.
Κύριε Υπουργέ , θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την απόλυτη στεναχώρια,λύπη,απογοήτευση και αγανάκτηση που αισθανθήκαμε όλο το τελευταίο διάστημα. Ελπίζαμε ότι με τον ερχομό ενός ανθρώπου σαν και εσάς στον χώρο του Υπουργείου θα φέρνατε την ελπίδα , την αλλαγή και την δικαίωση για εμάς που βιώσαμε όλες τις εμφανέστατες παρατυπίες και τους έκδηλους εμπαιγμούς από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου. Μετά λύπης μας αυτό δεν πραγματοποιήθηκε. Όχι μόνο δεν βρέθηκε ο ΝΟΜΙΜΟΣ τρόπος δικαίωσης για εμάς τους επιλαχόντες του διαγωνισμού του 2013 όπου γνωρίζετε ότι αδικηθήκαμε κατάφωρα , αντιθέτως προχωρήσατε κανονικά τις διαδικασίες για την εισαγωγή των 45 επιτυχόντων του πολυσυζητημένου Διαγωνισμού του 2014 και όπως επίσης καταθέσατε και πρόταση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για να εισαχθεί και ένας μεγάλος αριθμός επιλαχόντων του οικείου διαγωνισμού σημαιοφόρων του 2014.

Η ερώτηση είναι μία και μοναδική αξιότιμε κύριε Υπουργέ. Αξίζαμε τέτοιο εμπαιγμό;

Με εκτίμηση,
Επιλαχόντες Αξιωματικοί ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ 2013


ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ
1. Γραφείο Κ.Υπουργού Θ.Δρίτσα
2. ΥΠ.ΟΙ.Υ.Ν.Τ./Α.ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ./ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
3. Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (Π.Ε.Α.Λ.Σ.)
4.Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.)

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top