0


SOS εκπέμπει η Χίος - Εικόνες από την καταστροφική πυρκαγιά

SOS εκπέμπει η Χίος εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται από τα ξημερώματα στο νότιο τμήμα του νησιού. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το νησί από την Περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου.

Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν από Αθήνα, Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται επιπλέον ενίσχυση το βράδυ της Δευτέρας .Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής  προσπαθούν να ελέγξουν την πυρκαγιά πριν πέσει το σκοτάδι.



Οι εστίες είναι σε πολλά σημεία και διάσπαρτες. Το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται στον Άγιο Γεώργιο τον Συκούση, στο Καμπί, στην περιοχή από Βέσσα προς Αρμόλια και στα Αρμόλια.



Πυροσβέστες και κάτοικοι της Χίου δίνουν μάχη με τις φλόγες για να προστατέψουν τις περιουσίες τους και τις εκτάσεις που γίνονται στάχτη.



«90% η καταστροφή των Μαστιχόδεντρων σε Ελάτα, Βέσσα, Λιθί»

Σχεδόν ολοκληρωτική είναι η καταστροφή στις καλλιέργειες των Μαστιχόδεντρων στα χωριά της Ελάτας, της Βέσσας και του Λιθίου. Σύμφωνα με δηλώσεις του στο Politischios.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Γ. Τούμπος η καταστροφή στα συγκεκριμένα χωριά ξεπερνάει το 90%.

Σημαντικές είναι επίσης οι ζημιές στους Ολύμπους, στα Μεστά και στην περιοχή ανάμεσα σε Βέσσα και Άγιο Γεώργιο Συκούση.



«Δυστυχώς το σκηνικό επαναλαμβάνεται. Μιλάμε για ολοκληρωτική καταστροφή σε ορισμένες περιπτώσεις. Το πρωί της Τρίτης θα δούμε μαζί με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης το μέγεθος της καταστροφής», ανέφερε ο κ. Τούμπος. 



Ο Αποστόλου στη Χίο

Αύριο Τρίτη θα μεταβεί στη Χίο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, προκειμένου να επισκεφθούν τις πληγείσες περιοχές από την πυρκαγιά.



Επίσης θα έχουν συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς για να ενημερωθούν για τα προβλήματα που έχουν προκύψει και να συντονίσουν τη διαδικασία εκτίμησης των ζημιών από τη φωτιά στις αγροτικές καλλιέργειες του νησιού και της αποζημίωσης των δικαιούχων αγροτών.









Πηγή φωτογραφιών: politischios.gr, astraparis.gr

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top