Πυροσβεστικό αεροσκάφος συνέλεξε κατά λάθος ομάδα ηλικιωμένων από τη θάλασσα στην Λούτσα!


Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε προγραμματισμένη προσθαλάσσωση όταν από λάθος συνέλεξε τους ηλικιωμένους

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε το μεσημέρι σε θαλάσσια περιοχή της Αττικής όταν, κατά την διάρκεια ανεφοδιασμού του, πυροσβεστικό αεροσκάφος συνέλεξε κατά λάθος ομάδα συνταξιούχων που κολυμπούσε σε απόσταση από την ακτή.

Όπως ανακοίνωσε το Πυροσβεστικό Σώμα, το αεροσκάφος τύπου Καναντέρ εκτελούσε προγραμματισμένη προσθαλάσσωση στην περιοχή της Λούτσας προκειμένου να ανεφοδιαστεί με νερό.

Ο χειριστής του Καναντέρ, θεωρώντας ότι βρίσκεται σε ασφαλή απόσταση από την ακτή, δεν είδε τους ηλικιωμένους που κολυμπούσαν σε κυκλικό σχηματισμό 500 μέτρα από την παραλία, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει την προσθαλάσσωση και να τους συλλέξει άθελά του στη δεξαμενή του αεροσκάφους.

Ευτυχώς, το λάθος έγινε γρήγορα αντιληπτό καθώς οι ηλικιωμένοι, που συνέχισαν να κολυμπάνε μέσα στη δεξαμενή, κατόρθωσαν να τραβήξουν την προσοχή του πιλότου με τις φωνές τους.

Ο ίδιος, όταν αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, άλλαξε αμέσως πορεία και επέστρεψε στην θαλάσσια περιοχή της Λούτσας, αποτρέποντας έτσι το τραγικό ενδεχόμενο του να πεταχτούν συνταξιούχοι από αέρος στο δάσος.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι συνταξιούχοι απεγκλωβίστηκαν σώοι και επέστρεψαν κολυμπώντας στην παραλία, όπου τους περίμενε εκδρομικό πούλμαν για να επιστρέψουν στην Αθήνα.


Το άρθρο είναι χιουμοριστικό και το διαβάσαμε στο   tovatraxi.com

 
Top