Δύσκολο βράδυ για τα Υστέρνια Τήνου (ΦΩΤΟ)

Ένα δύσκολο βράδυ πέρασε χθες το χωριό των Υστερνίων Τήνου. Αργά τη νύχτα ξέσπασε φωτιά στην ευρύτερη περιοχή του χωριού όπου με την βοήθεια των έντονων ανέμων που επικρατούσαν, έγινε ιδιαίτερα επικίνδυνη για το χωριό της Έξω Μεριάς.

Με το ξέσπασμα της φωτιάς στο μέρος έφτασε γρήγορα η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού, το τμήμα πολιτικής προστασίας του Δήμου Τήνου καθώς και εθελοντές που η βοήθεια του ήταν χρήσιμη για το περιορισμό των μετώπων που δημιουργούσε ο άνεμος.

Το έργο της κατάσβεσης από την αρχή ήταν δύσκολο. Ο δυνατός άνεμος σε συνδυασμό με τα πολλά μέτωπα (όπου αναζωπυρώνονταν) ανέβαζαν συνέχεια τον δείκτη δυσκολίας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι, στη θέση Άγ. Παύλος Υστερνίων, μετά το Μοναστήρι της Καταπολιανής κάηκε ένας σωλήνας ύδρευσης 180μ. και μέσα στην ημέρα θα αποκατασταθεί η ζημιά, γιατί το νερό έρχεται από τη Ζωδεμένη που υδρεύει τα Υστέρνια.

Το πύρινο μέτωπο περιορίστηκε τις πρωινές ώρες ενώ τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 8.00 π.μ. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού γι' ακόμα μια φορά έδωσαν την δική τους μάχη και μαζί με τους εθελοντές επικράτησαν του πύρινου μετώπου.









 
Top