0



Κόκκινος συναγερμός στην Τουρκία

Κόκκινος συναγερμός στην Τουρκία καθώς τα διεθνή μέσα Ενημέρωσης μεταδίδουν εικόνες με άρματα μάχης και στρατιώτες στους δρόμους της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης. Λίγο μετά τις 22.30 έκλεισαν και οι δύο γέφυρες του Βοσπόρου και στρατιώτες παρατάχθηκαν κατά μήκος των γεφυρών.

Η αγγλική έκδοση της Hürriyet κάνει λόγο για στρατιωτικό πραξικόπημα, το ίδιο και η Yeni Şafak.Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters, στην Άγκυρα ακούστηκαν πυροβολισμοί. Μάρτυρες αναφέρουν ότι στον εναέριο χώρο πάνω από την τουρκική πρωτεύουσα πετούν αεροσκάφη και ελικόπτερα του στρατού. Αναφορές μιλούν και για τανκ και στρατιώτες στους δρόμους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε απόπειρα κατάληψης του τουρκικού Πενταγώνου και από ακούστηκαν οι πυροβολισμοί.

Σημειώνεται ότι η αγγλική έκδοση της Hürriyet κάνει λόγο για στρατιωτικό πραξικόπημα. Το ίδιο αναφέρει και η Yeni Şafak που είναι φίλα προσκείμενη στον πρόεδρο Ερντογάν. Η τουρκική Hürriyet σημειώνει επίσης ότι στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Doğan μετέβησαν δυνάμεις ασφαλείας. 

Οι Αρχές έχουν μπλοκάρει την πρόσβαση σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης, όπως Facebook, Twitter και YouTube, ενώ έκλεισε και η κρατική τουρκική τηλεόραση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ήδη εισαγγελική εντολή να συλλαμβάνονται όσοι στρατιώτες είναι ένοπλοι και βρίσκονται στον δρόμο, ενώ ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, καλεί τους πολίτες να βγουν στους δρόμους. 

Στρατός: Έχουμε αναλάβει την εξουσία της Τουρκίας

Ο τουρκικός στρατός εξέδωσε στις 23.30 ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι αναλαμβάνει την εξουσία της Τουρκίας. 

Έκκληση Γιλντιρίμ για ηρεμία

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ανέφερε πριν από λίγο ότι «γίνεται μία προσπάθεια» για πραξικόπημα αλλά «η κυβέρνηση δεν θα το επιτρέψει». «Δεν θα βλάψει τίποτα την τουρκική δημοκρατία. Είναι λάθος να αποκαλέσουμε τα γεγονότα πραξικόπημα, αλλά πρόκειται για μία προσπάθεια από ένα μέρος του στρατού. Οι δυνάμεις ασφαλείας κάνουν αυτό που χρειάζεται για να επιλυθεί η κατάσταση» υπογράμμισε ο Γιλντιρίμ και απηύθυνε έκκληση για ηρεμία.

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top