Μικρές και πικρές αλήθειες...(Σχόλιο διαχειριστή)



Όλα ξεκίνησαν από την μεγάλη πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια πριν λίγες ημέρες.

Έπεφταν βροχή οι καταγγελίες από συναδέλφους πυροσβέστες για την μέριμνα σε αυτό το συμβάν.Αρκετοί συνάδελφοι έκαναν παράπονα στη σελίδα μας ότι δεν είχαν νερό ούτε φαγητό τις περισσότερες ημέρες που είχε διαρκέσει αυτό το συμβάν.Ένας από τους λόγους που δεν ανέφερα καθόλου αυτές τις καταγγελίες ήταν πως σε αυτό το συμβάν ήμουν κι εγώ παρών με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 6ης Ε.Μ.Α.Κ Πατρών. Ήμουν οδηγός  στο συμβάν αυτό και έκανα ότι μπορούσα έτσι ώστε να μην κάθομαι σε μια γωνιά μακριά από την πυρκαγιά και οι συνάδελφοι μου να καίγονται όχι μόνο από τον ήλιο αλλά και από τις φλόγες στα ενεργά μέτωπα εκείνες τις μέρες.Δεν τους έλειψε ούτε το νερό ούτε το φαγητό.Στα Δερβενοχωρια υπήρχε αυτοκίνητο του πυροσβεστικού σώματος το οποίο είχε μέριμνα φαγητό,νερό,καφέδες.Όλοι οι συνάδελφοι μου έφαγαν και ήπιαν .Αυτοί που έκαναν παράπονα ότι δεν είχαν ούτε νερό να πιουν,είχαν οδηγό αλλά και πολλούς μάχιμους πυροσβέστες που κρυβόντουσαν πίσω από τα αυτοκίνητα.Δεν έκαναν καν τον κόπο να πάνε μερικά μετρά παραπάνω να βρουν το αυτοκίνητο με την μέριμνα να μπορέσουν να πάρουν για τις ομάδες των πεζοπόρων τμημάτων τους αλλά ούτε καν για το πλήρωμα του οχήματός τους  με αποτέλεσμα όταν έβλεπαν έμενα με σάντουιτς νερά και καφέδες μου τα ζητούσαν.Φυσικά τους έδινα ότι μπορούσα γιατί ήταν προφανώς κουραστικό γι'αυτούς να πάνε μόνοι τους.Τί θέλω να πω με αυτό..... Όποιος δεν έφαγε ή δεν ήπιε σε αυτή την πυρκαγιά, να τα πει στον επικεφαλή της ομάδας του άλλα και στον οδηγό του που αγνάντευε και έβγαζε selfie  στην πυρκαγιά. Δεν μας φταίνε πάντα οι άλλοι συνάδελφοι. Φταίμε κι εμείς.

Πάμε τώρα στην νέα μεγάλη πυρκαγιά στη Σάμο...

Δεν ήμουν παρών...Δέχτηκα αρκετά mail αλλά και μηνύματα μέσω facebook για τη μέριμνα στο νησί την πρώτη ήμερα .Όταν είδα τις φωτογραφίες συναδέλφων πως είχαν 4Β του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τότε κι εγώ εξεπλάγην.Ήταν όμως η μισή αλήθεια.
Παράπονα για το φαγητό,παράπονα για τον ύπνο,παράπονα για τις αλλαγές...
Στο δια ταύτα τώρα.
Όσο μπορώ και όπως  μπορώ προσπαθώ κάθε φορά να διασταυρώνω τις πληροφορίες που έρχονται στη σελίδα μου.Πάμε να τα πάρουμε απο την αρχή.....Το φαγητό από τον  Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ήταν την πρώτη μέρα και μόνο,ήταν extra συμπλήρωμα φαγητού γιατί μετά από λίγη ώρα κατέφθασε η μέριμνα του δήμου και της πολιτικής προστασίας με πίτες,σουβλάκια,πίτσες,νερά και με το παραπάνω μάλιστα.
Παράπονα για τον ύπνο...Οι περισσότεροι συνάδελφοι που παρευρέθηκαν στο συμβάν από άλλες πόλεις της Ελλάδας κοιμήθηκαν σε στρατόπεδο με σίγουρα περισσότερες ανέσεις από το να βγάλουν τη νύχτα τους στο βουνό.
 Η ώρα των αλλαγών...Παράπονα και γιαυτό ...Μας έχουν ξεχάσει έλεγαν οι περισσότεροι.. Στην πραγματικότητα οι αλλαγές γινόντουσαν κανονικά.
Κάτι και για το τέλος τώρα. Όλα τα παραπάνω μπορεί να έγιναν όπως μου τα είπαν οι συνάδελφοι μπορεί και όχι. Ας καθίσουν λοιπόν όλοι οι πυροσβέστες να σκεφτούν την δουλειά που κάνουν από επιλογή τους και αν δε τους αρέσει να αλλάξουν δρόμο. Όταν από την Πάτρα ,Αθήνα, Κρήτη,Θεσσαλονίκη πάμε σε πυρκαγιά σε κάποιο νησί  μην μπερδεύεστε δεν πάμε να κάνουμε διακοπές αλλά πάμε για δουλειά και μόνο για δουλειά.Ορισμένοι συνάδελφοι το μπερδεύουν λιγάκι αυτό.Και άμα αναρωτηθείτε γιατί τα λέω όλα αυτά είναι απλό,θα σας εξηγήσω αμέσως:
Στη Σάμο, λοιπόν,κάποιοι συνάδελφοι μας την ώρα της ξεκούρασης ήθελαν να φύγουν από το στρατόπεδο  και να κάνουν την βόλτα τους για να δουν τη νυχτερινή ζωή του νησιού.
Μέχρι και πως τους ενοχλούσαν τα φώτα στο στρατόπεδο μου είπαν..!Μα καλά,πού νομίζουν ότι πήγαν;Σε κανένα 5αστερο ξενοδοχείο;Καταγγελίες πολλές  στη σελίδα μας ,πολλές φορές και υπερβολικές.Δεν μπορούμε να τα έχουμε ολα. Όποιος δε μπορεί να μείνει στο βουνό μια δυο τρεις μέρες είναι καλύτερα να μείνει στην υπηρεσία του και να κάνει π.χ ένα περιπολικό.Δουλειά είναι και αυτό δε χρειάζεται να πάει ταξίδι με αεροπλάνο καράβι ή οτιδήποτε άλλο.
Κλείνοντας, με το φαγητό, πιτες σουβλάκια πίτσες και άφθονο νερό είχαν όλοι οι πυροσβέστες σχεδόν σε όλα τα σημεία της πυρκαγιάς. Αν κάποιος δεν έφαγε ή δεν ήπιε,να ξέρει ότι συμβαίνει αυτό στις μεγάλες πυρκαγιές.
Είπα πάρα πολλά και ίσως για μερικούς να γίνω κακός.Δεν είμαι κακός,είμαι δίκαιος.Θα  πούμε και τα στραβά και τα καλά στην υπηρεσία μας.
Την σελίδα αυτή την έχουμε για την ενημέρωση των συναδέλφων και των πολιτών γενικότερα λέγοντας μόνο αλήθειες και όλοι γνωρίζουν ποιός την διαχειρίζεται αυτή την σελίδα. Η δουλειά μας συνάδελφοι είναι ένα δυο μήνες το καλοκαίρι που θα πρέπει να είμαστε δίπλα στον πολίτη περισσότερο απ ότι το χειμώνα που είναι άλλης φύσεως τα συμβάντα.Συνεχιστε να δίνετε  όλη σας την εμπειρία στα συμβάντα έτσι ώστε να τα φέρνουμε γρήγορα σε πέρας .Η ικανοποίηση  ότι σώσαμε έστω και ένα δεντράκι είναι ότι καλύτερο.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:Από εδώ και στο εξής οι καταγγελίες θα γίνονται επώνυμα όσον αφορά τέτοιου είδους ζητήματα γιατί έρχομαι συνέχεια σε πάρα πολύ δύσκολη θέση.
Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά κατά προσωπική και ταπεινή μου γνώμη πρέπει να δούμε και την άλλη πλευρά του νομίσματος.
Καλό καλοκαίρι σε όλους.Καλή δύναμη σε όλους τους συναδέλφους μας,είτε αυτόι λέγονται εποχικοί,είτε πενταετείς,είτε μόνιμοι,είτε εθελοντές...Όλοι είμαστε  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ και ευχόμαστε να μην έχουμε άλλες μεγάλες πυρκαγιές.

Μετά τιμής ο διαχειριστής της σελίδας
FIREMASTERSFACE

 
Top