Απολύσεις Αστυνομικών μετά το "λαβράκι" που έβγαλαν οι Αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ.

Διεγράφησαν από τα μητρώα της αστυνομίας, πριν λίγες ημέρες, δύο αστυνομικοί που υπηρετούσαν σε υπηρεσίες της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας, για την γνωστή υπόθεση με τα πλαστά πτυχία. Αυτή την περίοδο εξετάζονται άλλες δύο παρόμοιες υποθέσεις αστυνομικών στην Πάτρα για τις οποίες αν αποδειχθεί η πλαστότητα των εγγράφων, θα έχουν την ίδια κατάληξη.

Να υπενθυμίσουμε πως οι οι αξιωματικοί του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, έβγαλαν προ μηνών «λαβράκι» αφού οι έρευνες τους αποκάλυψαν 11 περιπτώσεις ένστολων με πλαστά πτυχία που υπηρετούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας.

Άμεσα διετάχθη η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για την περαιτέρω διερεύνηση των πρώτων τεσσάρων υποθέσεων (δύο εκ των οποίων είχαν ως κατάληξη την απόλυση).

Χαρακτηριστική περίπτωση της «ασυδοσίας» ήταν αυτή υπαλλήλου, όπου μεταξύ των δικαιολογητικών για την πρόσληψη του, προσκόμισε το απολυτήριο Λυκείου της αδελφής του, αλλάζοντας το όνομα…!



Σε εξέλιξη έρευνα από τον Εισαγγελέα

Στο στόχαστρο του εισαγγελέα μπαίνουν όσοι προσλήφθηκαν στο Δημόσιο με πλαστούς τίτλους σπουδών. Ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Αχιλλέας Ζήσης, ξεκίνησε έρευνα σε βάθος χρόνων για να εντοπίσει εάν υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που διορίστηκαν με πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αντεισαγγελέας Εφετών αναμένεται σε πρώτη φάση να καλέσει στο γραφείο του εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να αντλήσει στοιχεία για το εάν υπάρχουν ή είναι εις γνώσιν τους περιπτώσεις ψεύτικων πτυχίων σπουδών, ή νοθευμένων απολυτηρίων λυκείου, που ενδεχομένως χρησιμοποιήθηκαν για την πρόσληψη υποψηφίων στο Δημόσιο. Σε δεύτερη φάση θα κληθούν να καταθέσουν εκπρόσωποι επιτροπών του ΑΣΕΠ, για να εξηγήσουν τις προϋποθέσεις και τον τρόπο επιλογής υποψηφίων σε διαγωνισμούς που διενεργήθηκαν κατά καιρούς.

Όπως έγινε γνωστό, τα αδικήματα που ερευνώνται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας είναι αυτά της απάτης σε βάρος του Δημοσίου, της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας.

 
Top