Μεγάλη φωτιά στην Κύπρο-Εκκενώνονται χωριά

Χωριά εκκενώνονται και τεράστιες δασικές εκτάσεις τυλίχθηκαν στις φλόγες. Δύο τραυματίες και ένα καμένο πυροσβεστικό όχημα. Βοήθεια από Ελλάδα και Ισραήλ στην κατάσβεση. 
Μάχη για κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς, που μαίνεται από χθες νωρίς το απόγευμα στην περιοχή Ευρύχου, στην περιοχή της Λευκωσίας,  δίνουν εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, με τη συνδρομή δύο αεροπλάνων «καναντέρ», που έφθασαν το πρωί από την Ελλάδα, και τριών από το Ισραήλ. Στην περιοχή της πυρκαγιάς μετέβη ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη για μελέτη της κατάστασης με τον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο.

Από εδάφους επιχειρούν σαράντα πυροσβεστικά οχήματα και μεγάλος αριθμός αντρών της πυροσβεστικής, του τμήματος δασών και της πολιτικής άμυνας.

Η φωτιά έκαψε μεγάλες δασικές εκτάσεις και πλησίασε κατοικημένες περιοχές, ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά τα τέσσερα χωριά Σπηλιά, Καννάβια και Κουρδάλι, ενώ κατευθύνεται προς την οροσειρά του Τρόοδος.

Φωτιά - πυρκαγιά - Κύπρος
Φωτιά - πυρκαγιά - Κύπρος
Φωτιά - πυρκαγιά - Κύπρος
Φωτιά - πυρκαγιά - Κύπρος
Ένας 56χρονος οδηγός, υπάλληλος του Τμήματος Δασών τραυματίστηκε σοβαρά, όταν το όχημα του ανατράπηκε και έπεσε σε γκρεμό. Νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.
Ένας ακόμα άνδρας, ηλικίας 55 ετών τραυματίστηκε όταν χτυπήθηκε από πυροσβεστικό όχημα. Ο τραυματίας, υπάλληλος του Τμήματος Πολιτικής Άμυνας, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη κάταγμα στο αριστερό του χέρι.
Επιπλέον, στις φλόγες τυλίχθηκε ένα πυροσβεστικό όχημα και καταστράφηκε ολοσχερώς.
Φωτιά - πυρκαγιά - Κύπρος
Φωτιά - πυρκαγιά - Κύπρος
Φωτιά - πυρκαγιά - Κύπρος
Για την πυρκαγιά φαίνεται να ευθύνεται ένας δωδεκάχρονος, ο οποίος ανέφερε στην Αστυνομία ότι προκάλεσε την πυρκαγιά στην προσπάθεια του να κάψει ξερά χόρτα με αναπτήρα στην αυλή του παππού του.
Φωτιά - πυρκαγιά - Κύπρος
 Φωτογραφίες, βίντεο: Εφημερίδα Πολίτης, ant1iwo.com
Φωτιά - πυρκαγιά - Κύπρος



 
Top