Δυο σημαντικές μονάδες που είναι σε θέση να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες και να δώσουν λύσεις στην μεγάλη πυρκαγιά στην Σολέα, είναι σε αδράνεια, όχι λόγω ιδίων ευθυνών.


Του Φάνη Μακρίδη

Ο λόγος για την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, αλλά και για την Μηχανοκίνητη Μονάδα Άμεσης Δράσης.

Η ΕΜΑΚ είναι σε θέση να επιχειρήσει άμεσα και το έχει κάνει και στο παρελθόν στις ίδιες περιοχές, ωστόσο, οι δυνάμεις της δεν έχουν αξιοποιηθεί όσο έπρεπε. Επιστρατεύτηκαν δυο οχήματα και έξι μέλη της, όμως έχει δυναμικό 46 ανδρών έτοιμων για δράση. Βέβαια, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η ΕΜΑΚ έχει την ευθύνη για άλλες περιοχές και τρία παρατηρητήρια υπό την ευθύνη της. Ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι ο μόνος που μπορεί να τη ρίξει στη μάχη, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασίσει κάτι σχετικό…

Χειρότερα τα πράγματα είναι για την Μ.Μ.Α.Δ. οι άνδρες της οποίας έχουν και αντιπυρικές στολές και θεωρείται –δικαίως- ως η πιο αξιόμαχη μονάδα της Αστυνομίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τουλάχιστον 100 ΜΜΑΔίτες είναι έτοιμοι για δράση, όμως παραμένουν αναξιοποίητοι.

Το γεγονός ότι η ΕΜΑΚ και η ΜΜΑΔ είναι σε αχρησία, σχολιάζεται δυσμενώς, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμιά επίσημη εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό.

http://www.tothemaonline.com/
 
Top