ΠΟΣΟ ΞΕΥΤΙΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ;


Όσο και αν αναρωτιόμαστε, απάντηση δεν πρόκειται να πάρουμε, γιατί καθημερινά βγαίνουν στη φόρα όλο και κάποιες νέες λαχτάρες για ΟΛΟΥΣ εμάς, τον λαουτζίκο, τους μισθωτούς, και τους συνταξιούχους, τη ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑ.
Το «άλλοθι» για όλα αυτά, ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ, το «απαιτούν οι δανειστές, άρα εμείς θα το κάνουμε», η δε ευκολία εφαρμογής ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕΤΡΩΝ που παίρνουν για εμάς, ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ.
Ναι Συνέλληνες, ΟΛΑ αυτά, γίνονται σε βάρος μας, και θα γίνουν και άλλα τόσα, μη γελιέστε,  με ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΥΚΟΛΙΑ, γιατί ΕΜΕΙΣ κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου, βολεμένοι στον καναπέ μας, περιμένοντας να βγάλουν άλλοι το φίδι από την τρύπα για εμάς.
Αν πιστεύετε τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ περί ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση, και άλλα πολλά ΘΑ που λένε, ζείτε σε άλλη χώρα.
Πάρτε το χαμπάρι αδέλφια, έρχονται ακόμα πιο δύσκολα για την ξεπουλημένη χώρα μας, η οποία για τα επόμενα τουλάχιστον τριάντα χρόνια, δεν πρόκειται να σηκώσει κεφάλι.
Πάμε τώρα στην είδηση…..
«Νέα «ψυχρολουσία» για εργαζόμενους και συνταξιούχους
Έρχονται περικοπές σε μισθούς και συντάξεις από την εφαρμογή των νέων κλιμάκων στον φόρο εισοδήματος και στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης.
Ενώπιον μιας… ψυχρολουσίας θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες εκατομμύρια εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, καθώς θα διαπιστώσουν ότι οι μηνιαίες καθαρές αποδοχές τους έχουν υποστεί νέες περικοπές… Οι εν λόγω μειώσεις προκύπτουν λόγω του υπολογισμού της μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, με βάση τις νέες κλίμακες ψηφίστηκαν πρόσφατα στη Βουλή.
Επί της ουσίας οι νέες μειώσεις «αγγίζουν» κυρίως εργαζόμενους και συνταξιούχους με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Ειδικότερα σε ότι αφορά στη νέα κλίμακα υπολογισμού του φόρου εισοδήματος για μισθούς και συντάξεις, ο ελάχιστος ο ελάχιστος συντελεστής φόρου 22% θα ισχύει για ετήσια εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ. Παράλληλα ο ελάχιστος συντελεστής φόρου 22% θα ισχύει για ετήσια εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ. Η ανώτατη ετήσια έκπτωση φόρου για τους πολύτεκνους παραμένεις στις 2.100.
Από κει και πέρα η κλίμακα διαμόρφωσης του φόρου εισοδήματος για μισθούς και συντάξεις έχει ως εξής: Για εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ θα επιβάλλεται συντελεστής φόρου 29%, ενώ έως τις 40.000 ευρώ ο συντελεστής θα είναι της τάξης του 37%. Σε ότι αφορά τους πολίτες που το εισόδημά τους ξεπερνάει τις 40.000 ευρώ, ο συντελεστής φόρου διαμορφώνεται στο 45%.
Η νέα κλίμακα της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης:
• Εισόδημα 12.001 ως 20.000 ευρώ-συντελεστής 2,2%
• Εισόδημα 20.001 ως 30.000 ευρώ—συντελεστής 5%
• Εισόδημα 30.0001 ως 40.000 ευρώ-συντελεστής 6,5%
• Εισόδημα 40.001 ως και 65.000 ευρώ –συντελεστής 7,5%
• Εισόδημα 65.001 ως και 220.000 ευρώ-συντελεστής 9%
• Εισόδημα από 220.001 και πάνω- συντελεστής 10%
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ο υπολογισμός των φορολογικών κρατήσεων με τις νέες φορολογικές κλίμακες θα ξεκινήσει, για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους από τις αποδοχές του μηνός Ιουνίου, οι οποίες θα καταβληθούν στο τέλος του τρέχοντος μηνός. Επίσης για τους δημοσίους υπαλλήλους από τις αποδοχές του μηνός Ιουλίου, που θα καταβληθούν στις 27 του τρέχοντος μηνός, ενώ για τους συνταξιούχους από τις συντάξεις του μηνός Ιουλίου, που θα καταβληθούν στις 29 Ιουλίου.
Επιπρόσθετα για τους δικαιούχους του ΙΚΑ και του Δημοσίου, στις 30 Ιουνίου και την 1η Ιουλίου  για τους δικαιούχους του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ.»
ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr
Πως σας φάνηκε Συνέλληνες;
ΑΥΤΟ είναι το δίκαιο της κυβέρνησης, η «δίκαιη αντιμετώπιση» που ευαγγελιζόταν;
Μέχρι πότε θα ΓΔΕΡΝΕΤΕ τη φτωχολογιά ρε ΑΧΡΗΣΤΟΙ:
Επαναλαμβάνω Αδέλφια, έρχονται κι άλλες πολλές κατραπακιές, ο χειμώνας αυτός θα είναι ΕΦΙΑΛΤΙΚΟΣ για τη χώρα…..
Τη χώρα στην οποία συμβαίνουν όλα αυτά τα ΑΙΣΧΗ, και ο λαός της δεν ξεσηκώνεται αφήνοντας έτσι να τον γδέρνουν με την ησυχία τους ΟΛΑ τα ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ είτε αυτά είναι οι ξένοι, είτε ακόμα χειρότερα οι «δικοί του» που θέλουν να λέγονται Έλληνες….
Οι Σύγχρονοι «ΕΦΙΑΛΤΕΣ» που εδώ και χρόνια, ΠΡΟΔΩΣΑΝ, ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ  ΤΗ ΧΩΡΑ.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com
 
Top