Έχουν δικαίωμα πρόσβασης στο 251 νοσοκομείο οι εθελοντές πυροσβέστες;


Από αναγνώστη μας, εθελοντή πυροσβέστη λάβαμε στο bloko.gr το ακόλουθο μήνυμα. 

"Καλησπέρα σας , σχετικά με το άρθρο που αφορούσε το δικαίωμα συμμέτοχης στα
Σ.Ν. (401,251 κλπ)  ( ΕΔΩ ) θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής :
οι εθελοντές πυροσβέστες του ΠΣ έχουν δικαίωμα νοσηλείας στο 251 όπως και οι μόνιμοι συνάδελφοί τους? και αν ναι υπό ποιες προϋποθέσεις?τι συμβαίνει γενικότερα με αυτήν την κατηγορία και ποια τα δικαιώματα τους σε σχέση με τα Σ.Ν.?
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και ελπίζω να κατατοπίσετε αρκετό κόσμο γιατί σε αυτό το κομμάτι δυστυχώς επικρατεί σκοταδισμός ακόμα.

Με εκτίμηση,


Η απάντηση του bloko.gr: Δυστυχώς όπως μας ενημερώνουν πηγές του υπουργείου, δεν έχετε δικαίωμα πρόσβασης, καθώς μια από τις προϋποθέσεις είναι η ασφάλεια δημοσίου.
Το 251 βγάζει κάρτες με στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των συμβεβλημένων μελών. 
Όπως πάντως μας έχει επισημανθεί από συνδικαλιστές του Π.Σ. με τους οποίους επίσης συζητήσαμε το θέμα, το δίκαιο είναι όλο με το μέρος σας. Θα πρέπει πάντως κάποιοι εκπρόσωποι να βγουν μπροστά και να θέσουν το ζήτημα, ώστε ν' αποτελέσει κι ένα επιπλέον δέλεαρ για όποιον αναζητά έστω κι ένα μικρό κίνητρο για να γίνει μέλος του κινήματος των εθελοντών.


Ο αναγνώστης επανήλθε με το εξής κείμενο
Ευχαριστω θερμά για την άμεση και κατατοπιστική απάντηση σας.
Οσο για το οτι πρεπει να βγει καποιος μπροστα δυστυχως αυτα δεν υπάρχουν στην Ελλαδα του 2016,δυστυχως..Αρκει μονο να σας αναφέρω οτι ο μόνιμος υπάλληλος του ΠΣ δικαιούται δωρεάν μετακινήσεις με τα ΜΜΜ ενω ενας εθελοντης θα πρεπει να πληρώσει ακομα κι εκει.Συνεπως αναγνωριση καμια.
Και παλι σας ευχαριστω για τον χρόνο σας αλλα και τις απαντήσεις σας.
Με εκτίμηση,
.

http://www.bloko.gr/
 
Top