Tο Ελληνικό θα αδειάσει έως τις 20 Ιουνίου, εκτιμά ο Μουζάλας

Το θέμα της εκκένωσης των δομών του Ελληνικού και του λιμανιού του Πειραιά από πρόσφυγες κυριάρχησε στη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη 
Μουζάλα, με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο υπουργείο.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος έλαβε τη διαβεβαίωση από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής ότι το Ελληνικό θα αδειάσει έως τις 20 Ιουνίου και μετά θα ακολουθήσει η μεταφορά προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά σε άλλες δομές.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε από τον κ. Μουζάλα να υπάρξει συντονισμός στα νησιά για να λειτουργήσουν οι διαδικασίες ασύλου και να διαπραγματευτεί η ελληνική κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να αυξηθούν οι ρυθμοί μετεγκατάστασης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ζήτησε «να υπάρξει σχεδιασμός από την ελληνική κυβέρνηση και συντονισμός κράτους, τοπικής αυτοδιοίκησης και ΜΚΟ, καθώς και υπουργών μεταξύ τους, γιατί εδώ δεν υπαάρχει ούτε αυτός ο συντονισμός στη σημερινή κυβέρνηση».

Επίσης, στράφηκε κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να συνεχίζει τις δηλώσεις ότι ψήφισε εγκληματικές και αντισυνταγματικές διατάξεις. Αυτό που πρέπει να πράξει σήμερα είναι να δώσει ικανοποιητικές δομές φιλοξενίας των προσφύγων, στρατόπεδα, δηλάδή, που μπορούν να ικανοποιήσουν αυτές τις ανάγκες».

 
Top