Οι απαντήσεις του Υπουργού εν συντομία:
ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ: "...πεπαλαιωμένο υλικό του Πυροσβεστικού Σώματος, -εγώ θέλω να τονίσω αυτό που είπε ο κ. Κυριαζίδης- να διευκρινίσω ότι το 70% των πυροσβεστικών οχημάτων έχουν ηλικία μεγαλύτερη των δέκα ετών, ότι από τα πυροσβεστικά αεροσκάφη CL215 λειτουργούν τα εννέα τα οποία αγοράστηκαν μετά το ’74, ενώ τα CL415 αγοράστηκαν γύρω στο 2000..."
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ Π.Π.Υ: "...Ο αριθμός των πενταετούς υποχρέωσης, οι οποίοι, σύμφωνα με τον νόμο, μπορούν να προσληφθούν -γύρω στις δυόμισι χιλιάδες- θα πρέπει να υποβάλουν τα χαρτιά τους έξι μήνες πιο πριν. Και επειδή μεσολαβεί η αντιπυρική περίοδος και θα είναι δύσκολο γι’ αυτούς να φεύγουν από τη δουλειά τους και να πηγαίνουν να τρέχουν για τα χαρτιά τους, είχαμε πει ότι αυτόν τον καιρό θα βγει η εγκύκλιος, η οποία έχει ήδη προωθηθεί...Για τους άλλους θα ανανεωθεί η πενταετής σύμβαση, κανένας δεν θα βρεθεί στον δρόμο, τα έχω εξηγήσει αυτά στους εργαζόμενους..."
Μ.Α.Π: "...σας ενημερώνω ότι στις 4 Μαρτίου και στις 28 Μαρτίου ξεκίνησαν οι διαγωνισμοί για την προμήθεια περίπου έξι χιλιάδων εξακοσίων και πέντε χιλιάδων στολών για τους μόνιμους και πενταετούς υποχρέωσης. Υπάρχει κι ένα άλλο πακέτο για την προμήθεια δωδεκάμισι χιλιάδων. Αυτό έχει προβλήματα, γιατί υπάρχουν συνεχείς ενστάσεις..."
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ: Δεν απάντησε... 
ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ: "...Ομογενοποίηση δεν γίνεται, δεν μπορεί να γίνει, δεν μπορούμε να ομογενοποιήσουμε τον αστυφύλακα με τον αξιωματικό..."

http://spyth.blogspot.gr/
 
Top