Το DNA θα δώσει απαντήσεις


Το DNA θα δώσει απαντήσεις

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση της Ελευθερίας Αγραφιώτου, η οποία εξαφανίστηκε στις 21 Απριλίου και τελικά βρέθηκε χθες νεκρή στο υπόγειο πάρκινγκ καταστήματος της εταιρείας «Βασιλόπουλος» στο Μαρούσι.

Από αυτές τις σκάλες έσυρε ο δράστης την άτυχη 69χρονη
Από αυτές τις σκάλες έσυρε ο δράστης την άτυχη 69χρονη
Ο ιατροδικαστής έχει εκδώσει το πόρισμά του και η αστυνομία προσπαθεί να συνδέσει τα κομμάτια του παζλ της περίεργης ιστορίας που είχε τραγικό επίλογο.

Προς το παρόν έχει αποκλειστεί το κίνητρο του δολοφόνου να ήταν η ληστεία και οι Αρχές στράφηκαν στην εκδοχή της σεξουαλικής επίθεσης. Λόγω της κατάστασης που βρέθηκε το πτώμα (σ.σ.: Σε προχωρημένη σήψη), από την πρώτη εξέταση του ιατροδικαστή δεν κατέστη δυνατόν να διαπιστωθεί αν υπήρξε βιασμός.

Έγινε λήψη γενετικού υλικού (DNA) από τη Διεύθυνση Εγκληματικών Ερευνών, το κλιμάκιο της οποίας θα εξετάσει εάν ταυτίζεται με αυτό του «δράκου» του Αμαρουσίου, του 30χρονου που συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης, κατηγορούμενος για επιθέσεις σε βάρος γυναικών.

Τα ευρήματα του ιατροδικαστή

Φρίκη προκαλούν τα ευρήματα του ιατροδικαστή για τον τρόπο με τον οποίο έφυγε από τη ζωή ηΗ είσοδος του πάρκινγκ στο Μαρούσι
Η είσοδος του πάρκινγκ στο Μαρούσι
 69χρονη Ελευθερία Αγραφιώτου.

Σύμφωνα με το πόρισμα, το θύμα έφερε κρανιοεγκεφαλικό κάταγμα 22 εκατοστών, σπασμένα πλευρά εκατέρωθεν και κάταγμα στην κλείδα. Όμως, η φρίκη δεν σταματά εδώ: Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο δράστης χτύπησε την άτυχη γυναίκα για να την ακινητοποιήσει και στη συνέχεια την έριξε από τις σκάλες.

Το γεγονός ότι βρέθηκε με βγαλμένο το εσώρουχο οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως η 69χρονη να είχε υποστεί βιασμό.

Το πτώμα της Ελευθερίας Αγραφιώτου εντοπίστηκε στο τρίτο επίπεδο υπόγειου πάρκινγκ σούπερ μάρκετ. Σημειώνεται ότι στο δεύτερο επίπεδο του ίδιου πάρκινγκ είχε βρεθεί προ ημερών το αυτοκίνητό της. 

Η αφίσα της εξαφάνισης 
Η αφίσα της εξαφάνισης


Το χρονικό της εξαφάνισης

Στις 21 Απριλίου βγήκε από το σπίτι της στην οδό Μικροπούλου στο Νέο Ηράκλειο για τις καθημερινές της υποχρεώσεις και έκτοτε αναζητείτο. Την υπόθεσή της ανέλαβε η Αγγελική Νικολούλη στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ». 

Η Ε. Αγραφιώτου ήταν ιδιαίτερα μορφωμένη, καθηγήτρια γαλλικών και παλαιότερα εργαζόταν ως διευθύντρια του τμήματος προσωπικού στην Αγροτική Ασφαλιστική. Ταξίδευε σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιώντας επιθεωρήσεις και οικονομικούς ελέγχους.

Το αυτοκίνητό της που είχε βρεθεί στο ίδιο πάρκινγκ προ ημερών
Το αυτοκίνητό της που είχε βρεθεί στο ίδιο πάρκινγκ προ ημερών
Η ευκατάστατη γυναίκα έφυγε με το αμάξι της από το σπίτι της στην οδό Μικροπούλου του Νέου Ηρακλείου, όπου ζούσε με την ηλικιωμένη μητέρα της. 

Στο διαμέρισμα βρισκόταν η Γεωργιανή οικιακή βοηθός που τη βοηθούσε στη φροντίδα της γερόντισσας, η οποία ξεψύχησε πριν από λίγες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι το αυτοκίνητο της Ελευθερίας Αγραφιώτου εντοπίστηκε πριν περίπου 15 ημέρες στο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ του Αμαρουσίου, κατόπιν πληροφοριών της εκπομπής.

Το λευκό Opel Corsa με αριθμό κυκλοφορίας ΙΡΗ 9153 βρισκόταν επιμελώς παρκαρισμένο και κλειδωμένο, στο δεύτερο επίπεδο του υπόγειου πάρκινγκ.

Στο κάθισμα του συνοδηγού εντοπίστηκε η ζακέτα της αγνοούμενης, ένας φάκελος τραπέζης, γαλλικά περιοδικά και μια τσάντα καταστήματος καλλυντικών.


 
Top