Συνάδελφοι 
Η Υπουργική για την έναρξη της διαδικασίας των αιτήσεων έχει υπογραφή από τον Γ.Γ.Π.Π. κ. Καπάκη και τον Υπουργό κ. Τόσκα και έχει φύγει για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το ΦΕΚ αναμένεται εντός της άλλης εβδομάδας .
Η Υπουργική αναφέρει , μονιμοποίηση, ανανέωση και απόλυση Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης , χωρίς οικονομική επιβάρυνση.  

Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη καθορίζεται η διαδικασία υποβολής της αίτησης ανανέωσης της θητείας και τα όργανα στα οποία υποβάλλεται, η προθεσμία άσκησης προσφυγής, τα όργανα και η διαδικασία ανανέωσης της θητείας ή της απόλυσης και κάθε άλλο σχετικό θέμα.
Με την ίδια απόφαση καθορίζονται και τα αντίστοιχα θέματα που αναφέρονται στην κατά την επόμενη παράγραφο ένταξη των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.

Η έναρξη της διαδικασία υποβολής των αιτήσεων πιθανολογείτε να ξεκινήσει στις 30/6/2016 και να διαρκέσει έως στις 30/7/2016, ώστε όσοι συνάδελφοι τελειώνουν το λύκειο φέτος να έχουν πάρει των τίτλο σπουδών που απαιτείται .

Οι συνάδελφοι που έχουν αποκτήσει  ή πρόκειται  να αποκτήσουν μέσα στον Ιουνίου του 2016 απολυτήριο τίτλο λυκείου και έχουν το όριο ηλικίας για μονιμοποίηση είναι 157 άτομα .

Θα ζητηθούν από της υπηρεσίες τα παρακάτω δικαιολογητικά : 

1. Συμπλήρωση αίτησης μονιμοποίησης για όσους έχουν τα οριζόμενα από το νόμο ηλικία και απολυτήριο τίτλο σπουδών λυκείου
2. Συμπλήρωση αίτησης ανανέωσης για όσους δεν έχουν τα οριζόμενα από το νόμο ή ηλικία ή απολυτήριο τίτλο σπουδών λυκείου 
2. Απολυτήριοι τίτλοι σπουδών
3. Ληξιαρχική πράξη γέννησης 
4. Ιατρικές εξετάσεις για την εξακρίβωση της καλής κατάστασης της υγείας 

Η κρίση του Συμβουλίου βασίζεται στις εκθέσεις ικανότητας που συντάσσονται από τις υπηρεσίες : 

1. Βαθμολογία της εργατικότητας και υπηρεσιακής απόδοσης,
2. Πειθαρχικότητας  
3. Υγείας των υποψηφίων

Έχει συνταχθεί οικονομική μελέτη για τους Π.Π.Υ. που έχουν τις προϋποθέσεις μονιμοποίησης , συνυπολογίζοντας και όσους έχουν αποκτήσει μεταγενέστερα απολυτήριο τίτλο λυκείου, το δε κόστος για τα περίπου 2.400 άτομα,  μαζί με τα Μ.Α.Π. στοιχίζουν περίπου τα 13.500.000 ευρώ. 

Να θυμίσουμε στον νυν Υπουργό κ. Τόσκα, τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή στης 09/02/2015 της ίδιας Κυβέρνησης και τον προηγούμενο Υπουργό κ. Πανούση που είπε :

Στην Πυροσβεστική υπάρχει μια εκκρεμότητα των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης. Εκεί πράγματι υπάρχει ένα νέο κονδύλι, θα επανέλθω σ' αυτό, τα έχουμε όλα κοστολογήσει."
Και στη δεύτερη αποστροφή του ("Έχουμε προβλήματα π.χ για τους Πενταετείς θα ήθελα να πω ότι αν για 2.200 έχουμε ένα κόστος 11.900.000, αν είναι για τους 4.000, που είναι ένα διαφορετικό ζήτημα της ρύθμισης, 20.200.000, είναι περίπου το μόνο πρόβλημα μαζί με τα καναντέρ που πρέπει να δούμε εν όψη της περιόδου και πρέπει να το ξαναδούμε μέσα στον προϋπολογισμό" .

Θα ασκηθούν πιέσεις μέσω βουλευτών και θα γίνουν προσπάθειες να τηρηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις αλλά και οι προγραμματικές δηλώσεις αυτής της Κυβέρνησης .

http://pyrosvestesamth.blogspot.gr/
 
Top