Για συστηματική και συνεχή προσπάθεια εκχυδαϊσμού του πολιτικού βίου και της Δημοκρατίας μας, από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ, πρώην υπουργός και βουλευτής Λασιθίου, βάλλοντας κατά της Άννας Βαγενά και του Γιώργου Κυρίτση. Και αφού επισημαίνει πως η συμφωνία με τους εταίρους μας χαρακτηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμπληρωματικό μνημόνιο, ξεκαθαρίζει πως δεν είναι βέβαιος ότι ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του θα εκπληρώσουν έγκαιρα τα προαπαιτούμενα που ζητούν οι εταίροι μας και ίσως βρεθούμε προ εκπλήξεων. 

Στον Νίκο Χιδίρογλου

Πρόσφατα, ακούσαμε την συνάδελφό σας του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά να αναρωτιέται «πότε είχαμε εθνική κυριαρχία σε αυτόν τον τόπο». Ποιες θα είναι τελικά οι επιπτώσεις των αποτελεσμάτων του πρόσφατου Eurogroup;

Πριν απαντήσω στο ερώτημά σας, θα πρέπει να πω ότι οι δηλώσεις της κας Βαγενά, αποδεικνύουν περίτρανα τη συστηματική και συνεχή προσπάθεια εκχυδαϊσμού του πολιτικού βίου και της Δημοκρατίας μας, από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Προσβάλλουν τους διαχρονικούς εθνικούς αγώνες του ελληνικού λαού για την εθνική του ανεξαρτησία και ελευθερία, και υποδηλώνουν το μέγεθος της κοινωνικής αναλγησίας των στελεχών της κυβέρνησης, διότι δεν σέβονται τους συμπολίτες μας που πλήττοντα βάναυσα από την άγρια λιτότητα και τη φοροεπιδρομή του τρίτου μνημονίου. Η κα Βαγενά αν είχε πολιτική ευθιξία, θα έπρεπε ήδη να έχει δηλώσει την παραίτησή της. Επειδή όμως, τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιου είδους ευαισθησίες, καλό θα ήταν να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό για τις ανοησίες της. Σε σχέση με το ερώτημά σας, πιστεύω ότι οι επιπτώσεις των αποτελεσμάτων του πρόσφατου Eurogroup θα είναι πολύ αρνητικές για την ελληνική οικονομία. Ο κ. Τσίπρας, παρά τα εννέα δις φόρους που επέβαλε στον ελληνικό λαό και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για τα επόμενα 99 έτη, δεν εξασφάλισε τίποτε συγκεκριμένο που να επιβεβαιώνει το κλίμα αισιοδοξίας που συστηματικά καλλιέργησε τις προηγούμενες ημέρες. Έκλεισε την αξιολόγηση χωρίς να δώσει λύση στο χρέος της χώρας, αλλά και χωρίς να εξασφαλίσει την ομαλή χρηματοδότησή της. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν, η συμφωνία χαρακτηρίζεται ως συμπληρωματικό μνημόνιο και η εκταμίευση της πρώτης υποδόσης των 7,5 δις ευρώ τον Ιούνιο, θα πραγματοποιηθεί μόνο όταν εκπληρωθούν όλα τα προαπαιτούμενα. Αξιολογώντας την ως τώρα αποτελεσματικότητα της πολιτικής της κυβέρνησης, δεν είμαι βέβαιος ότι ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του θα εκπληρώσουν έγκαιρα τα προαπαιτούμενα που ζητούν οι εταίροι μας και ίσως βρεθούμε προ εκπλήξεων.  

Πως σχολιάζετε τις δηλώσεις του Γιώργου Κυρίτση ότι  η κυβέρνηση ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους «μενουμευρωπαίους», και αυτό ακριβώς κάνει; Πως πρέπει να αντιδράσει ο αστικός κόσμος σε όλα αυτά;

Οι δηλώσεις του κ. Κυρίτση είναι κατάπτυστες και εκ του πονηρού. Εντάσσονται στο πλαίσιο ενός ενορχηστρωμένου σχεδίου, που το τελευταίο διάστημα υλοποιούν ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης και οι παρακρατικές δυνάμεις του κ. Τσίπρα. Συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα, παράλληλα με την κυβερνητική προσπάθεια αποπροσανατολισμού του ελληνικού λαού και τη δημιουργία ενός πλασματικού κλίματος αισιοδοξίας, επιχειρείται και μια προσπάθεια συκοφάντησης και στοχοποίησης της Νέας Δημοκρατίας. Τις τελευταίες ημέρες πριν το Eurogroup, ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του κατηγορούσαν συστηματικά τη ΝΔ ότι επενδύει στην καταστροφολογία και ότι επιθυμεί την αποτυχία της διαπραγμάτευσης. Στοχοποίησαν ψευδώς, τόσο τον Πρόεδρο όσο και πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, επιδιώκοντας να μολύνουν τον δημόσιο διάλογο και να σπείρουν κλίμα πόλωσης και διχασμού στην ελληνική κοινωνία. Επιχείρησαν να κάνουν το άσπρο-μαύρο και να πλήξουν το κύρος και την αξιοπιστία της παράταξής μας, για να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα. Δυστυχώς γι’ αυτούς, οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό. Η Νέα Δημοκρατία ήταν και παραμένει το κόμμα των εθνικών επιλογών. Μπροστά στο εθνικό συμφέρον, πάντα αψηφούσε τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και τα πολιτικά οφέλη. Η στάση που τηρήσαμε το περασμένο καλοκαίρι επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.
Η τακτική της κυβέρνησης είναι επικίνδυνη και ο ελληνικός λαός πρέπει να αντιδράσει άμεσα. Πρέπει να καταδικάσει τους νοσηρούς εγκεφάλους που υιοθετούν τέτοιες πρακτικές και νοοτροπίες, και να τους θέσει στο περιθώριο της πολικής μας ζωής. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον τόπο μας, οι Έλληνες πρέπει και θα παραμείνουν ενωμένοι.   

Πόσο επικίνδυνη είναι για την εθνική ενότητα η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στην εξουσία; Πρέπει η ΝΔ να σκληρύνει την αντιπολιτευτική της τακτική και αν ναι, τι κινδύνους ενέχει αυτό;

Θεωρώ ότι παρά τις προσπάθειες του κ. Τσίπρα και των στελεχών του, η εθνική ενότητα δεν κινδυνεύει. Το μέλλον του ελληνικού λαού κινδυνεύει περισσότερο από τα αποτελέσματα της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.   
Όπως έχω ξαναπεί, η συνταγή που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κινείται στη λάθος κατεύθυνση και με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και θα προκαλέσει την κοινωνική απορρύθμιση της χώρας. Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ για να βγάλει τους μπαχαλάκηδες στους δρόμους. Πρέπει να συνεχίσει να ασκεί σοβαρή, αξιόπιστη και εποικοδομητική αντιπολίτευση. 

Ο Σόιμπλε λέει πως η Ελλάδα μπορούσε να βγει από το μνημόνιο το 2014. Τελικά, πόσο πιστεύετε ότι θα μας στοιχίσει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ;

Ο κ. Σόιμπλε, έστω και αργά, ομολογεί την αλήθεια και επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της Νέας Δημοκρατίας.
Αν ο κ. Τσίπρας δεν είχε ασκήσει την καταστροφική αντιπολίτευσή του και είχε αφήσει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να ολοκληρώσει το έργο της, σήμερα η Ελλάδα θα είχε εξέλθει από την κρίση. Το κόστος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι ανυπολόγιστο. Θα το πληρώνουμε εμείς και τα παιδιά μας, για πάνω από έναν αιώνα. 

http://www.attikinews.gr/



 
Top