ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Κατάταξη 300 νέων Εθελοντών Πυροσβεστών


Αγαπητοί νέοι συνάδελφοι,
Με την ευκαιρία της έκδοσης από το Αρχηγείο ΠΣ της με την αριθ. πρωτ. 28808 Φ. 400.30 / 10 Μαΐου 2016 απόφασης «Κοινοποίηση πινάκων επιτυχόντων - απορριπτέων & απόντων 5ης Εκπαιδευτικής Σειράς Σχολής Εθελοντών Π.Σ και απονομή αποφοιτηρίων Εθελοντών Πυροσβεστών» η Π.Ε.Ε.Π.Σ. καλωσορίζει και επίσημα στην οικογένεια του Πυροσβεστικού Σώματος εσάς τους 300 νέους Εθελοντές Πυροσβέστες της 5ης Εκπαιδευτικής Σειράς.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση, ως ημερομηνία απόκτησης της ιδιότητας του Εθελοντή Πυροσβέστη, ορίζεται η 22α Απριλίου 2016. Ως εκ τούτου, έχετε πλέον την δυνατότητα να ξεκινήσετε άμεσα την εκτέλεση υπηρεσιών στους σταθμούς στους οποίους ανήκετε και όχι από την ημέρα που θα παραλάβετε το υπηρεσιακό σας Δελτίο Ταυτότητας.

Δυστυχώς, η εισδοχή σας στο Πυροσβεστικό Σώμα πραγματοποιείται σε μια δύσκολη περίοδο για τον εθελοντισμό, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης στολών, γεγονός για το οποίο ευθύνονται οι παρελθούσες Φυσικές και Πολιτικές Ηγεσίες του Π.Σ. Αυτό θα περιορίσει, προς το παρόν, στο ελάχιστο τα υπηρεσιακά σας καθήκοντα, ωστόσο σας προτρέπουμε να μην χάσετε την αγάπη σας γι’ αυτό το οποίο ξεκινήσατε να κάνετε, ελπίζοντας πως σύντομα θα ξεπεραστούν τα συγκεκριμένα προβλήματα.

Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα και με ενημέρωση από το Αρχηγείο, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν δωρεές στολών σταθμού προς το Πυροσβεστικό Σώμα οι οποίες με πρωτοβουλία/εντολή του κ. Αρχηγού θα διατεθούν στους εθελοντές που δεν έχουν ακόμα παραλάβει.

Επίσης, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε την υποχρέωση σας για την τήρηση εκτέλεσης των τριών 8ωρων υπηρεσιών ανά μήνα (ακόμα και με πολιτική περιβολή), προκειμένου να αποτραπεί (βάσει νόμου) η διαγραφή σας από το Μητρώο των Ε.Π., με το αιτιολογικό της πλημμελούς εκτέλεσης καθηκόντων.

Ως Ένωση, ευχόμαστε σε όλους καλές υπηρεσίες, πάντα με ασφάλεια και προσοχή.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Για το Δ.Σ.

  
Ο Πρόεδρος
Σεραφείμ Τσιουγκρής

Ο Γεν. Γραμματέας
Δημήτριος Ζέρβας
 
Top