0



Τι προδιαγράφεται για τους ένστολους, σε βάρος των ένστολων και χωρίς αυτούς..


Με νέα σειρά κειμένων- αναλύσεων όσων προδιαγράφονται για τους ένστολους, σε βάρος των ένστολων και χωρίς αυτούς, σκιαγραφεί στο facebook ο Νίκος Καραδήμας αναφορικά με το 
νέο ασφαλιστικό, το εφάπαξ.


Κείμενο 1

Η κυβέρνηση της αριστεράς που μας έταξε την ελπίδα φέρνει το νέο ασφαλιστικό φορολογικό νομοσχέδιο, που κάθε άλλο παρά ελπίζεις.

Εν ολίγοις.

Ένα πλέον σύστημα κοινωνικής ασφάλισης .
Ενιαίο για όλους. (Άρθρα 1)

Θα δίδονται πλέον δύο συντάξεις.
Η εθνική που δεν θα χρηματοδοτείται από ασφαλιστικές εισφορές

Και η αναλογική που θα είναι συνάρτηση πολλών παραμέτρων.
Δυστυχώς όχι και τόσο αναλογικά σύμφωνα με τις αποδόσεις.
Όλο αυτό ονομάζεται αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης!

Σύμφωνα με το άρθρο 4 εντάσσονται στελέχη ε.δ. και σ.α.
Όσοι θα υποβάλλουν αίτηση αποστρατείας έως την έναρξη ισχύος του νόμου,λέγεται : ότι οι συντάξεις θα απονέμονται με το πρώτερο καθεστώς, χωρίς αυτό να είναι οριστικό. Ως γνωστόν οι διαγραφές απ το σώμα γίνονται μετά από 45-60 μέρες. Συνεπώς το μεσοδιάστημα αυτό θεωρείται ότι είσαι στην ενέργεια!

Από το 2017 οι εισφορές ορίζονται σε 20%. 6.67 για τον ασφαλισμένο και 13,33 για το δημόσιο, αλλά επί του συνόλου των αποδοχών. Συνεπώς μείωση μισθού. Άρθρο. 5

Η εθνική σύνταξη απαιτεί 20 έτη και θα είναι της τάξεως των 384 ευρώ. Για κάθε χρόνο λιγότερο θα αφαιρείται το 2%

Η ανταποδοτική σύνταξη θα είναι εφεξής συνάρτηση του μ. ο. Όλου του ασφαλιστικού βίου. Όμως από φέτος ο μέσος αυτός όρος θα αρχεται από 2002. Όσοι φύγουν το 2016 ο μ.ο.. θα αφορά 15 έτη,το επόμενο έτος 16 και το μεθεπόμενο 17 ώστε αυτό όταν ολοκληρωθεί να αφορά ολόκληρο τον ασφαλιστικό βίο.
Το μεγαλύτερο ποσοστό αναπλήρωσης με 42 χρόνια να είναι 46,8%

Επίσης θα επαναπροσδιοριστούν και όλες οι ήδη καταβαλόμενες συντάξεις και προς το παρόν δεν θα μειώνονται αν η διαφορά με έναν νεο συνταξιούχο είναι μεγαλύτερη.
Αυτη θα γίνει αισθητή το 2018!!!

Στη διάθεσή σας για όλα


Κείμενο 2
Μη βιαζόμαστε να μιλήσουμε για αίσιο τέλος στο θρίλερ του εφάπαξ. Απαιτείται εγρήγορση.
Αφενός θα δίδεται μέχρι 31/12/14 με όρους και προϋποθέσεις των καταστατικών διατάξεων! Αν θυμάστε τι έγινε το 2014 με τις διορθώσεις επί εποχής Χριστολουκά που μετά ήρθε το άρθρο 220. Θα αρθει ο όρος των 30 ετών? Θα ισχύουν οι περιορισμοί για το ΤΠΥΑΠ σύμφωνα με τον 4093/12?
!!!!!!!! Ως γνωστόν είναι αρκετοί που φύγανε με 25ετια το 12,13,14 οι οποίοι σήμερα δεν έχουν 30 χρόνια.Ασφαλώς και θα προηγηθούν αυτοί που συμπλήρωσαν τα 30! Οπότε απομακρυνονται ήδη πολύ από το έτος 2014 όταν λόγου χάρη συμπληρώνουν τα 30 το 17,18,19 .
Οι αναλογιστικές μελέτες είναι καλύτερες από τις παλιές. Τι θα κάνουμε στο Ταμείο. Ας έχουμε εμπιστοσύνη στη νέα διοίκηση! 
Όχι και τόση βέβαια σε ορισμένα μέλη του δ.σ. με μπακαλίστικη λογική........

Νίκος Καραδήμας

http://www.bloko.gr/

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top