0

Με ανακοίνωση της η Πυροσβεστική  Υπηρεσία , κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις πυρκαγιές.

Σημειωτέων ότι παρ ότι δεν μπήκε καλά-καλά η Ανοιξη, είχαμε έξαρση πυρκαγιών, ενώ στο τελευταίο μόνο διήμερο, εκδηλώθηκαν  90 πυρκαγιές!

Ενώ είναι σημαντικό να επισημανθεί, ότι καθώς ο χρόνος κυλά και φθάνουμε στην έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, που είναι τη 1η Μαίου, – στην επαρχία έχει ήδη ξεκινήσει από τον Απρίλη,- ακόμη δεν υπάρχει μέριμνα για τη πρόσληψη των συμβασιούχων πυροσβεστών,που αποτελούν  το κατ εξοχήν προσωπικό που επανδρώνει δασικά περιπολικά, πυροφυλάκια …


Η  ανακοίνωση:

«Τα δύο τελευταία 24ωρα εκδηλώθηκαν 90 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε ολόκληρη την επικράτεια, προκαλώντας καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον και ζημιές σε περιουσίες πολιτών. Εξ αυτών οι 88 έχουν ελεγχθεί – κατασβεσθεί και οι δύο:
Στην περιοχή Ανατολή Δήμου Ιεράπετρας Κρήτης και
Στην περιοχή Λιρά Δήμου Ανατολικής Μάνης του Νομού Λακωνίας
Βρίσκονται σε ύφεση και επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή τους.
Για το λόγο αυτό και με δεδομένο τους ισχυρούς ανέμους που θα συνεχιστούν για το επόμενο 48ωρο, εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα στην ύπαιθρο, που θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Τέλος υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199».

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top