0

Ευχάριστα νέα! Θα δοθεί επιχορήγηση 400 ευρώ για laptop σε μαθητές λήπτες δημοσίου βοηθήματος της Β' Γυμνασίου - Διαβάστε τα κριτήρια


Την παραχώρηση επιχορήγησης για αγορά καινούριου φορητού υπολογιστή στους μαθητές της Β’ τάξης Δημόσιων Γυμνασίων και Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης (εγκεκριμένων από το ΥΠΠ), καθώς και στους μαθητές που φοιτούν στην Προπαρασκευαστική τάξη των Εσπερινών Γυμνασίων-Λυκείων, και των οποίων οι οικογένειες λαμβάνουν Δημόσιο Βοήθημα ή Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ή οι ίδιοι λαμβάνουν Δημόσιο Βοήθημα, αποφάσισε την Μεγάλη Τετάρτη (27/04) το Υπουργικό Συμβούλιο.


Το μέγιστο ποσό της χορηγίας ανέρχεται στα €400 και θα καταβάλλεται με βάση κατευθυντήριες γραμμές και συγκεκριμένη διαδικασία αγοράς. Για την επιχορήγηση θα γίνονται δεκτές συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί μετά την 27η Απριλίου 2016, ημερομηνία λήψης της απόφασης, και μέχρι την 31η Αυγούστου 2016, τελευταία ημέρα της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα εισαγωγής και χρήσης των Νέων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας στην εκπαίδευση και επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στη στήριξη των άπορων μαθητών, το ΥΠΠ εισηγήθηκε την επιχορήγηση των μαθητών που φοιτούν στη Β’ τάξη Γυμνασίου, καθώς και στην Προπαρασκευαστική τάξη των Εσπερινών Γυμνασίων-Λυκείων, ώστε να αγοράσουν φορητό Ηλεκτρονικό Υπολογιστή.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως δικαιούχοι είναι οι μαθητές, των οποίων οι οικογένειες λαμβάνουν Δημόσιο Βοήθημα ή Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ή οι ίδιοι λαμβάνουν Δημόσιο Βοήθημα και οι οποίοι φοιτούν, κατά τη σχολική χρονιά 2015-2016, στη Β’ τάξη Δημόσιου Γυμνασίου ή Ιδιωτικού Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης, εγκεκριμένου από το ΥΠΠ, καθώς και οι μαθητές που φοιτούν στην Προπαρασκευαστική τάξη των Εσπερινών Γυμνασίων -Λυκείων.

Με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές αγοράς το μέτρο θα καλύψει την επιχορήγηση μόνο της αγοράς καινούριου φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή (τύπου laptop) που συνάδει με όλες τις σχετικές πρόνοιες της Κυπριακής Νομοθεσίας και είναι συμβατός με τις ελάχιστες προδιαγραφές που καθορίστηκαν από το ΥΠΠ μαζί με το συνοδευτικό λογισμικό σύστημα.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται επίσης οι ελάχιστες προδιαγραφές για τον φορητό υπολογιστή που θα αγοραστεί. Αυτές είναι:

1. Μητρική Κάρτα

Υποστηριζόμενα Είδη Μνήμης RAM DDR3 SDRAM 1033Mhz

2.Σκληρός Δίσκος

Μέγεθος250 GB

3. Οθόνη

Διαγώνια Ορατή Επιφάνεια13,3"

ΤεχνολογίαWXGA (ανάλυση 1366 x 768)

4. Μικροεπεξεργαστής

Εσωτερική Συχνότητα Ρολογιού (GHz)1.6 GHz δύο πυρήνων

Μέγεθος μνήμης Cache3MB

5 . Μνήμη Τυχαίας Προσπέλασης (RAM)

Μέγεθος Προσφερόμενης4GB

6 . Συνδέσεις

WLANWiFi 802.11 b/g/n

7 . Επαφές

USB (2.0) 1

USB (3.0)1

8 . Λογισμικά

Λειτουργικό Σύστημα Επιλογής του Μαθητή

(Windows 8.1 ή Mac OS X Mountain Lion ή Mac OS X Mavericks ή ισοδύναμο, τελευταία έκδοση εγκατεστημένο πριν την παράδοση)

9 . Εγγύηση από πωλητή 2 Χρόνια

Όπως αναφέρεται, οι δικαιούχοι μπορούν να προμηθεύονται τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή από προμηθευτή/εταιρεία πώλησης της δικής τους επιλογής.

Κάθε δικαιούχος μαθητής θα παραλαμβάνει από το σχολείο του επιστολή που επεξηγεί τις βασικές πτυχές του σχεδίου παραχώρησης της χορηγίας, τα απαραίτητα έντυπα που πρέπει να συμπληρωθούν από τους κηδεμόνες ή τους ενήλικες μαθητές των Εσπερινών Γυμνασίων-Λυκείων και τον προμηθευτή/εταιρεία πώλησης (Βεβαίωση Συμβατότητας Υπολογιστή με ελάχιστες προδιαγραφές και Βεβαίωση Δικαιούχου), όπως επίσης και Βεβαίωση Φοίτησης, κατά τη σχολική χρονιά 2015-2016, στη Β’ τάξη Δημόσιου Γυμνασίου ή Ιδιωτικού Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης, εγκεκριμένου από το ΥΠΠ, καθώς και στην Προπαρασκευαστική τάξη των Εσπερινών Γυμνασίων-Λυκείων.

Στη συνέχεια, κάθε δικαιούχος θα προβαίνει στην παραγγελία φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή από προμηθευτή/εταιρεία πώλησης της επιλογής του. Κανένας δικαιούχος μαθητής δεν θα πρέπει να καταβάλει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό κατά τη διάρκεια της παραγγελίας.

Μετά την παραγγελία, οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν συμπληρωμένες τις πιο πάνω βεβαιώσεις, μαζί με το πρωτότυπο τιμολόγιο στις Γραμματείες των Σχολείων τους, οι οποίες θα τις προωθούν στις οικείες Σχολικές Εφορείες, στην περίπτωση των μαθητών των Δημόσιων Γυμνασίων και Εσπερινών Γυμνασίων-Λυκείων, ή στον Διευθυντή του Ιδιωτικού Σχολείου, στην περίπτωση των μαθητών των Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης (σημ.: οι πιο πάνω βεβαιώσεις πρέπει να προσκομίζονται και σε περίπτωση αγοράς του φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή από το διαδίκτυο ή από χώρα του εξωτερικού).

Το σχετικό τιμολόγιο ή/και η απόδειξη πληρωμής θα πρέπει να περιλαμβάνουν τα πιο κάτω στοιχεία:

- Όνομα και αριθμό ταυτότητας κηδεμόνα

- Όνομα, αριθμό ταυτότητας και αριθμό μητρώου μαθητή

- Ημερομηνία αγοράς

- Χαρακτηριστικά του προϊόντος (Κατασκευαστής, Μοντέλο/Ονομασία προϊόντος)

- Όνομα και Υπογραφή Εκδότη του τιμολογίου και της απόδειξης είσπραξης

- Λογότυπο της εταιρείας

- Περίοδο εγγύησης

Η οικεία Σχολική Εφορεία/Διεύθυνση του Ιδιωτικού Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης θα προβαίνει στον έλεγχο των πιο πάνω στοιχείων (παράγραφοι 4.1 και 5) και θα εκδίδει τις επιχορηγήσεις υπό μορφή επιταγής στο όνομα του προμηθευτή, θα παραλαμβάνει τον υπολογιστή και θα τον παραδίδει στη Γραμματεία του σχολείου του δικαιούχου, ώστε να παραδίνεται στη συνέχεια στον κάθε δικαιούχο, ο οποίος και θα υπογράφει σχετική βεβαίωση παραλαβής. Στην περίπτωση αγοράς από το διαδίκτυο θα πρέπει να προσκομίζεται απόδειξη πληρωμής, καθώς και ο φορητός υπολογιστής στην οικεία Σχολική Εφορεία/Διεύθυνση του Ιδιωτικού Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης για επιβεβαίωση της αγοράς ως και οι συμπληρωμένες βεβαιώσεις.

Σε περίπτωση που η απόδειξη ή το τιμολόγιο που προσκομίζεται υπερβαίνει το ποσό των €400, η επιχορήγηση θα καλύπτει μόνο το ποσό της Υπουργικής Απόφασης, δηλαδή €400. Η σχετική επιταγή θα αναγράφει το ποσό της επιχορήγησης και όχι της αγοράς.

Σε περίπτωση που το ποσό της αγοράς του ηλεκτρονικού υπολογιστή είναι μικρότερο από το ποσό που προβλέπεται από την Υπουργική Απόφαση, τότε στην επιταγή θα αναγράφεται το ακριβές ποσό της αγοράς.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν για τις τεχνικές προδιαγραφές του υπολογιστή στο τηλέφωνο 22306030 και για τη διαδικασία στον Λειτουργό της Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης Χρύσανθο Χρυσάνθου , στο τηλέφωνο 22800667 ή στην ιστοσελίδα του ΥΠΠ http://www .moec.gov.cy . Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, επίσης, να αποστέλλουν τα ερωτήματά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση registry@moec .gov.cy .

http://www.newsfromcyprus.net/

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top