0

Μήνυμα για την Αντιπυρική Περίοδο 2016 από τον Βοηθό Διευθυντή Επιχειρησεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κύπρου κο Μάρκο Τραγκόλα


Η αντιπυρική περίοδος 2016 βρίσκεται προ των πυλών.Πορτογαλία  Ισπανία, Νότιος Γαλλία , Ιταλία, Ελλάδα, και Κύπρος κάθε χρόνο μαστίζονται από την πύρινη λαίλαπα. Χάνονται ανθρώπινες ζωές, χάνονται περιουσίες, και τεράστιες είναι οι ζημίες στο φυσικό περιβάλλον. Όλα αυτά από τις πυρκαγιές που οφείλονται κατά το 92 - 93 % στον ανθρώπινο παράγοντα. Η αλλαγή των καιρικών συνθηκών συμβάλλει στην βίαιη και τάχιστη εξάπλωση των πυρκαγιών. Το πρόβλημα των δασικών/αγροτικών πυρκαγιών, είναι κοινωνικό πρόβλημα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα Πυροσβεστικά σώματα αδυνατούν από μόνα τους να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα , τόσο σε σχέση με την πρόληψη όσο και με την καταστολή. Όλοι όμως μαζί μπορούμε . Οι απλοί πολίτες, οι κρατικοί φορείς, οι Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και οι εθελοντικές ομάδες, θα πρέπει να ενισχύσουν τις συντονισμένες προσπάθειες , ιδιαίτερα στο τομέα της πρόληψης . Ας αναλογιστούμε λοιπόν όλοι, την ευθύνη που έχουμε να διαφυλάξουμε την ζωή , την περιουσία και το φυσικό περιβάλλον. Η συνεργασία λοιπόν όλων μας είναι η μόνη λύση.  Δεν επιθυμώ να καταστώ μάντης κακών , παρόλο που οι μέχρι τώρα πυρκαγιές και οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες μου δίνουν το δικαίωμα να προβλέψω δύσκολο καλοκαίρι , άλλα να δώσω το μήνυμα ότι θα πρέπει να ανυψώσουμε τείχη συνεργασίας .  Έτσι και μονό έτσι θα υπάρξει αποτέλεσμα. Εύχομαι καλό και ασφαλισμένο καλοκαίρι.

Ευχαριστούμε που για ακόμα μια φορά επέλεξε το blog μας για την ενημέρωση των συναδέλφων αλλα και των πολιτών Ελλάδας και Κύπρου.Καλή αντιπυρική σε όλους τους συναδέλφους.

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top