Εκπαίδευση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών


Μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, στα πλαίσια της 3μερης  εκπαίδευσης που πραγματοποιούν κάθε χρόνο, το Γραφείο Εκπαίδευσης του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας ανταποκρίθηκε και πραγματοποίησε την Παρασκευή 29/01/2016 5ωρη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση με θέμα τις Πρώτες Βοήθειες και την ΚΑΡΠΑ. Ο αριθμός των Πυροσβεστών που παρακολούθησαν μεγάλος καθώς συμμετείχαν από όλα τα κλιμάκια του Νομού Σερρών, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για τα θέματα που παρουσιάστηκαν.

Το Ε.Κ.Α.Β δυστυχώς συμμετείχε με ένα μόνο εκπαιδευτή, τον υπεύθυνο του Γραφείου Εκπαίδευσης του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, ο οποίος λόγω του ότι βρισκόταν σε περίοδο άδειας, μετέβη στις Σέρρες με δικό του όχημα για να πραγματοποιήσει την εκπαίδευση.

Κάποια στιγμή η Υπηρεσία μας θα πρέπει να δει πιο σοβαρά το θέμα της εκπαίδευσης, το οποίο έχει διπλό ρόλο: να εκπαιδεύσει τους φορείς και τους πολίτες και ταυτόχρονα να αναδείξει το έργο και την ταυτότητα του Ε.Κ.Α.Β. Όταν δεν αναγνωρίζει υπηρεσιακά σαν ημέρα εκπαίδευσης στο πρόγραμμα εργασίας, είναι λογικό οι συνάδελφοι εκπαιδευτές να μην συμμετέχουν στις εκπαιδεύσεις «χάνοντας» το ρεπό τους.

Τάσος Κοσατζής
Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου
Υπεύθυνος Γραφείου Εκπαίδευσης 6ης Περιφέρειας Ε.Κ.Α.Β






 
Top