Καθιστική διαμαρτυρία στα Τέμπη


Καθιστική διαμαρτυρία στα Τέμπη

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης


Περισσότεροι από 900 πρόσφυγες από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ βρίσκονταν εδώ και δύο ημέρες στα Τέμπη, πραγματοποιώντας διαμαρτυρία και ζητώντας με τον τρόπο αυτόν να τους επιτραπεί η διέλευση από το σημείο, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ειδομένη και από εκεί στα Σκόπια.


Έπειτα από προσμονή δύο ημερών, οι πρόσφυγες ξεκίνησαν εκ νέου το ταξίδι τους προς τα σύνορα​
Σήμερα, μάλιστα, οι πρόσφυγες προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία ενάντια στο «πλαφόν» που έχει επιβληθεί στις ροές μεταναστών. Η παρουσία του τηλεοπτικού μας συνεργείου που κατέγραφε τις εικόνες που εκτυλίσσονται στην περιοχή των Τεμπών στάθηκε καταλυτική, ώστε οι αστυνομικές δυνάμεις να δώσουν εντολή για να διευκολυνθούν οι οδηγοί των συνολικά 15 πούλμαν και φυσικά οι εκατοντάδες μετανάστες να προχωρήσουν προς τον προορισμό τους, δηλαδή τα σύνορα με τα Σκόπια.

Η ΠΓΔΜ έχει επιβάλει τις τελευταίες ημέρες περιορισμούς στην είσοδο μεταναστών και προσφύγων στο έδαφός της, με αποτέλεσμα η κατάσταση στην περιοχή να είναι τεταμένη και οι εγκλωβισμένοι να αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς.

Έτσι, έπειτα από προσμονή δύο ημερών και μετά την αστραπιαία απόφαση των Αρχών να επιτρέψουν τη διέλευση των λεωφορείων, οι πρόσφυγες ξεκίνησαν το ταξίδι τους προς τα σύνορα.





Καθιστική διαμαρτυρία προσφύγων στα Τέμπη
Καθιστική διαμαρτυρία προσφύγων στα Τέμπη





Περιμένοντας καρτερικά το 'πράσινο' φως για τη συνέχιση του ταξιδιού
Περιμένοντας καρτερικά το 'πράσινο' φως για τη συνέχιση του ταξιδιού














Σε εξέλιξη το οδοιπορικό του zougla.gr στα μπλόκα των αγροτών

Το οδοιπορικό του zougla.gr συνεχίζεται στα μπλόκα των αγροτών, οι οποίοι δηλώνουν ότι θα φθάσουν μέχρι τέλους, προκειμένου να δικαιωθεί ο αγώνας τους και η κυβέρνηση να αναγκαστεί να πάρει πίσω τα μέτρα που πλήττουν το εισόδημά τους και αλλάζουν άρδην όσα ισχύουν στην κοινωνική ασφάλιση.

Μετά τις Αφίδνες, τη Θήβα, το Κάστρο Βοιωτίας, την Ανθήλη Λαμίας, τις Μικροθήβες Μαγνησίας και το «στρατηγείο» στη Νίκαια, η αποστολή του zougla.gr βρίσκεται στα Τέμπη, όπου οι παραγωγοί έχουν κλείσει με τρακτέρ και αγροτικά την Εθνική Οδό.


Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

http://www.zougla.gr/
 
Top