Κάλπες την άνοιξη στην Ελλάδα; Ο Τσίπρας θέλει εκλογές


Με τίτλο «Νέες εκλογές στην Ελλάδα;», η γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη πληροφορίες που δεν κατονομάζει, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να οδηγηθούν και πάλι οι Έλληνες στις κάλπες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, o Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλει νέες εκλογές. Ο ίδιος δεν έχει άλλη επιλογή, αλλά το θέλει το περιβάλλον του. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα πάντα με την Bild, ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τη διάλυση της Βουλής. Ωστόσο, αυτό δεν επιβεβαιώνεται επίσημα. Η γερμανική εφημερίδα «βλέπει» πάντως εκλογές την άνοιξη, το αργότερο στις αρχές του καλοκαιριού.

«Εάν πράγματι γίνουν εκλογές, θα είναι η τρίτη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο που οι Ελληνες θα οδηγηθούν στις κάλπες. Ο Τσίπρας απέτυχε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα να εξασφαλίσει πλειοψηφία για να περάσει τις μεταρρυθμίσεις στη Βουλή», γράφει η γερμανική εφημερίδα.

«Η προσπάθεια του μαρξιστή Τσίπρα να βρει νέους εταίρους για να αντικαταστήσει το ακροδεξιό κόμμα των AΝΕΛ απέτυχε», σχολιάζει επίσης η Bild.

http://tilegrafima.gr/
 
Top