Νέα αεροδιακομιδή ασθενούς από τις Κυκλάδες από ελικόπτερο της Πυροσβεστικής


Ελικόπτερο της Πυροσβεστικής μετέφερε 26χρονη από τη Νάξο με λοίμωξη του αναπνευστικού. Εννέα αεροδιακομιδές ασθενών από τις Κυκλάδες από ελικόπτερα της Πυροσβεστικής από την αρχή του χρόνου

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής μετέφερε ασθενή από την Νάξο στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, απ’ όπου την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και την μετέφερε σε Νοσοκομείο.
AdTech Ad
Αυτή την φορά ήταν μία 26χρονη κοπέλα από την Νάξο που είχε υποστεί λοίμωξη του αναπνευστικού και κρίθηκε απαραίτητη η αεροδιακομιδή της σε Νοσοκομείο της Αθήνας. Χθες για ανάλογη πάθηση πραγματοποιήθηκε αεροδιακομιδή από το ίδιο νησί, ενός βρέφους μόλις 7 μηνών. Στη χθεσινή περίπτωση σηκώθηκε ένα ελικόπτερο τύπου BK, ενώ σήμερα την αεροδιακομιδή πραγματοποίησε το Super Puma του Πυροσβεστικού Σώματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του News247, έχει αποφασιστεί από την αρχή του χρόνου η Πυροσβεστική να συνδράμει στο ΕΚΑΒ και στην Πολεμική Αεροπορία για τις αεροδιακομιδές ασθενών, από την στιγμή που λήγουν οι αντιπυρικές περίοδοι και παύουν τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής να δεσμεύονται για περιπτώσεις δασικών πυρκαγιών.
Αυτή είναι σημαντική βοήθεια ειδικά λόγω των ελλείψεων αλλά και των αναγκών που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ. Αξίζει να σημειωθεί άλλωστε, πως από την αρχή του χρόνου, η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε στην ανάγκη εννέα περιπτώσεων αεροδιακομιδών με την συνολική μεταφορά 13 ασθενών από τις Κυκλάδες και συγκεκριμένα από τα νησιά της Πάρου, της Νάξου, της Τήνου και της Άνδρου.

http://news247.gr/
 
Top