Πάνω από 2.000 ένστολοι στο κέντρο της Αθήνας


Σε εξέλιξη από τις 16:00 στην πλατεία Κολοκοτρώνη μπροστά από την Παλαιά Βουλή βρίσκεται η ένστολη πανελλαδική κινητοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα αιτήματά τους αφορούν τόσο στο ασφαλιστικό όσο και στην ικανοποίηση διεκδικήσεών τους για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως υπογραμμίζουν οι ίδιοι.



Στα πλακάτ που κρατούν, μεταξύ άλλων, αναγράφονται τα εξής: "Προστατέψτε αυτούς που σας προστατεύουν", "Περικοπές στην Αστυνομία, ανασφάλεια στην κοινωνία", "Όχι στα μέτρα θανάτου και στις περικοπές. Πού είναι όσα τάζατε προεκλογικά;", "Ως πότε θα μας απαξιώνετε;". 



Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, την Παρασκευή εννέα συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος κατάφεραν να φτάσουν έξω από το Μαξίμου και να διαμαρτυρηθούν, πιάνοντας στον ύπνο τους συναδέλφους τους. 



Οι ένστολοι είχαν κρύψει μικρά πανό - πλακάτ κάτω από τις στολές τους, τα οποία εμφάνισαν μόλις έφτασαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Η «έφοδός» τους διήρκησε περίπου 20 λεπτά, αφού η ασφάλεια του Μαξίμου εν τελεί τους απομάκρυνε. 



Στα πλακάτ που ύψωσαν, μεταξύ άλλων, κανείς διάβαζε: «Οι νεκροί μας δεν θα δικαιούνται σύνταξη;», «Αλέξη γιατί σκοτώνεις το λαό σου;», «Η μάνα μου είναι καθαρίστρια», «Ο πατέρας μου είναι αγρότης». 



 
Top