Τι προβλέπει το σχέδιο αναδιάταξης της ΕΛ.ΑΣ.

Συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων και υπηρεσιών καθώς και κατάργηση μικρότερων τμημάτων περιλαμβάνει το σχέδιο αναδιάταξης στην ΕΛΑΣ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εκτιμάται ότι έως το τέλος Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η «κοινωνική διαβούλευση», η ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών και των αστυνομικών διευθύνσεων, ώστε να έχουν υποβληθεί οι σχετικές προτάσεις και να υλοποιηθεί το σχέδιο μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016.
Αύριο ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος παρουσιάσεων των σχεδίων του υπουργείου, από τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, καθώς ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος, στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, στις έδρες των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων.
Στόχος, όπως είπε ο κ. Αναγνωστάκης είναι η ενίσχυση και ισχυροποίηση των αστυνομικών τμημάτων, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την ασφάλεια, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής και τα δεδομένα που προκύπτουν από τις συνθήκες της εποχής, συμπεριλαμβανομένου και του προσφυγικού.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος κύκλος των παρουσιάσεων από τον κ. Αναγνωστάκη, πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 11 έως και 21 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή, τη Λαμία, τη Λάρισα, την Κοζάνη, την Κέρκυρα και τα Ιωάννινα.
Ο δεύτερος κύκλος των παρουσιάσεων θα πραγματοποιηθεί στην Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα, το Βόρειο Αιγαίο, το Νότιο Αιγαίο, την Κρήτη και την Αττική, ως ακολούθως:
Την Τετάρτη 25/11 στην Τρίπολη,
Την Πέμπτη 26/11 στην Πάτρα,
Την Παρασκευή 27/11 στη Μυτιλήνη,
Την Τετάρτη 2/12 στη Ρόδο,
Την Πέμπτη 3/12 στο Ηράκλειο,
Την Τρίτη 8/12 στην Αττική.

 
Top