plane
Η εταιρεία Κόμπαλτ από το Σαν Φρανσίσκο λάνσαρε ένα μίνι-αεροσκάφος..


Η εταιρεία Κόμπαλτ από το Σαν Φρανσίσκο λάνσαρε ένα μίνι-αεροσκάφος που μπορεί να σηκώσει μία πενταμελή οικογένεια στα σύννεφα έναντι «μόνο» 675.000 δολαρίων.
Τα μοντέρνα αεροπλάνα δεν είναι φτηνά. Tο μαχητικό F-35 για παράδειγμα στοιχίζει περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια το κομμάτι. Όμως ακόμη και τα πολιτικά αεροπλάνα τύπου Learjet, κυμαίνονται από 20 εκατομμύρια δολάρια καινούργια έως 2,5 εκατομμύρια μεταχειρισμένα.

Η νεοϊδρυθείσα εταιρεία αεροναυπηγικής Κόμπαλτ ήρθε για να μειώσει το κόστος αυτής της πολυτέλειας, λανσάροντας το μίνι-αεροσκάφος Co50 που θα διαθέτει έναντι 675.000 δολαρίων.
Με μία οπίσθια ωστική έλικα και μικρά φτερά τύπου canard στα πλαϊνά της ατράκτου, το αεροσκάφος μπορεί να σηκώσει μία πενταμελή οικογένεια μαζί με τις αποσκευές της, αναπτύσσοντας ταχύτητα 480 χιλιομέτρων ανά ώρα.
Ο μοναχικός πιλότος μπορεί να ταξιδέψει σε ακτίνα δυόμισι χιλιάδων χιλιομέτρων αλλά ακόμη και με όλες τις θέσεις κατειλημμένες, θα έχετε το περιθώριο να προσγειωθείτε σε προορισμούς έως και 800 χιλιόμετρα μακριά – υποθέτοντας πάντα ότι έχετε τα χρήματα για να το αγοράσετε.

Πηγή: skai.gr
 
Top