Οι προσωπικές διαφορές του 46χρονου από τη Δροσιά της Αχαΐας με τον θείο του ήταν η αιτία, που του όπλισε το χέρι και δολοφόνησε τον 69χρονο το μεσημέρι της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε 
πεζός στο σπίτι του.
Ο καθ'ομολογίαν δράστης είχε στήσει καρτέρι στο θείο του με ένα κυηγετικό όπλο και πυροβόλησε τέσσερις φορές. Δύο στον αέρα και δύο προς το θύμα, εκ των οποίων η μία ήταν εξ επαφής. Αμέσως μετά, αποφάσισε να εξαφανίσει όποιο ίχνος θα οδηγούσε τις αρχές στον δράστη. μετέφερε τη σωρό του 69χρονου για περίπου πενήντα μέτρα και την πέταξε σε μία χαράδρα, ενώ πήρε κλαδιά και φύλλα για να καλύψει τις κηλίδες αίματος. Δεν έμεινε μόνο εκεί, όμως. 
Πριν ξεφορτωθεί το πτώμα, είχε αρπάξει κάποια προσωπικά αντικείμενα και τα 420€ της σύνταξής του, ώστε να κάνει το έγκλημα να μοιάζει με ληστεία μετά φόνου. 

Όλα τα αντικείμενα τα έκαψε κοντά στο σπίτι του, ώστε να τα εξαφανίσει, ενώ το φονικό όπλο και τη φυσιγγιοθήκη τα έβαλε σε ένα τσουβάλι και τα έκρυψε σε έναν θάμνο κοντά στο σπίτι του.
Οι στενοί συγγενείς του 69χρονου δήλωσαν την εξαφάνισή του το απόγευμα τής Πέμπτης και ο δράστης για να θολώσει ακόμα περισσότερο τις έρευνες των αστυνομικών συμμετείχε στις προσπάθειες εντοπισμού του, ενώ προθυμοποιήθηκε να κουβαλήσει τη σωρό του θύματος για να δικαιολογήσει έτσι τον εντοπισμό δικού του DNA στο πτώμα.


Από την εξερεύνηση που ενήργησαν στον τόπο του περιστατικού αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, βρήκαν και συνέλεξαν βιολογικό υλικό (κηλίδες αίματος και ιστό), ενώ σε θαμνώδη περιοχή στη Δροσιά, εντόπισαν και κατέσχεσαν το όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης, μαζί με τη φυσιγγιοθήκη με δεκαεννέα φυσίγγια.
Επιπλέον, οι αστυνομικοί εντόπισαν το σημείο, όπου είχε κάψει ο 46χρονος τα προσωπικά αντικείμενα και τα είδη ρουχισμού του θύματος, καθώς και δύο από τους τέσσερις κάλυκες του όπλου. Τα υπολείμματα των αντικειμένων αυτών κατασχέθηκαν ως πειστήρια.


Ο συλληφθείς ομολόγησε την πράξη του και την απέδωσε σε προσωπικές διαφορές με το θύμα. Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ το προανακριτικό έργο και τις αστυνομικές έρευνες ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.








 
Top