Σε 29 πυρκαγιές, 16 ειδικές εξυπηρετήσεις και δύο ψευδείς κλήσεις, ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από η ώρα 06.00 στις 03/10/2015 μέχρι και η ώρα 06.00 στις 04/10/2015.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η ώρα 08.26 το πρωί του Σαββάτου λήφθηκε μήνυμα για εργατικό ατύχημα σε κρεοπωλείο στα Λατσιά, κατά το οποίο το χέρι νεαρής γυναίκας παγιδεύτηκε σε μηχάνημα παρασκευής κιμά.

Ανταποκρίθηκε ομάδα διάσωσης από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ακροπόλεως με 6 μέλη της Πυροσβεστικής.

Αφού αφαιρέθηκε από τον πάγκο του κρεοπωλείου μία μηχανή παρασκευής κιμά βαρετού τύπου η νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε στο ΤΑΕΠ του νοσοκομείου Λευκωσίας και εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο.

Όπως αναφέρεται, στο χειρουργείο μετά από μεγάλη προσπάθεια και την παρέλευση δύο περίπου ωρών, το χέρι της άτυχης 22χρονης απελευθερώθηκε και οι γιατροί ανέλαβαν για τα περαιτέρω. Για την απελευθέρωση της κοπέλας από το μηχάνημα η Π.Υ. συνεργάστηκε με το προσωπικό του νοσοκομείου και τον τεχνικό/συντηρητή του μηχανήματος, σημειώνεται.

Εξάλλου, η ώρα 15.41 λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά σε περιοχή του χωριού Ακουρσός στην Πάφο.

Ανταποκρίθηκαν πέντε πυροσβεστικά από τους Σταθμούς Υπαίθρου Πάφου και μία κινητή μονάδα του Ταμείου Θήρας.

Στο έργο της πυρόσβεσης συνέβαλαν και τα δύο μισθωμένα ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 17.35 αφού έκαψε 2 εκτάρια από χαμηλά άγρια βλάστηση.


sigmalive.com
 
Top