0
Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης (20/8/2015) στη βόρεια Κέρκυρα, στην περιοχή της Στρινύλας.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, Απόστολος Βασδέκης, «η φωτιά βρίσκεται πλέον υπό πλήρη έλεγχο, ενώ στην επιχείρηση περιορισμού και κατάσβεσής της συμμετείχαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα με είκοσι άνδρες, καθώς και εναέρια μέσα με δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα Πετζετέλ».
Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων, Ευθύμιο Γεωργακόπουλο, η φωτιά φέρεται πως προκλήθηκε όταν ηλικιωμένη προσπάθησε να κάψει αγριόχορτα στο χωράφι της και ο άνεμος που έπνεε στην περιοχή, παρέσυρε τις σπίθες.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βασδέκης, πυροσβέστες και εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, κατάφεραν πολύ γρήγορα να περιορίσουν τη φωτιά που στο πέρασμά της τύλιξε στις φλόγες έξι με επτά στρέμματα δασικής έκτασης.
Την ίδια ώρα μικρή πυρκαγιά εξελίχθηκε στην περιοχή Δανίλια, στην κεντρική Κέρκυρα. Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο και κατασβήστηκε έγκαιρα χωρίς να κινδυνέψουν κατοικημένες περιοχές.

http://www.newsbomb.gr/



Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top