Αστυνομικοί αναγνώστες του bloko.gr μας έθεσαν τις προηγούμενες ημέρες διάφορα ερωτήματα αναφορικά με τη δυνατότητα της κατ' εξαίρεση χορήγησης αδειών ενώ διαρκή η προεκλογική περίοδος. Θ΄δεσαμε τα ερωτήματα στο αρχηγείο και διαβάστε τί απαντήσεις πήραμε, αλλά και σε ότι αφορά στο νέο εκλογικό επίδομα.

Αστυνομικός: Καλημέρα και καλή δύναμη στο έργο σας. Σε

περίοδο εκλογών ανακαλούνται οι άδειες σύμφωνα με το άρθρο 12 του ΠΔ 27/86. Τι ισχύει με την αιμοδοτική άδεια; Δεν αναφέρεται πουθενά. Ευχαριστώ!

bloko.gr: Από το αρχηγείο μας είπαν ότι κατ' εξαίρεση μπορεί να δοθούν άδειες και για διάφορους λόγους, μεταξύ αυτών και για αιμοδοτική. Με έγκριση του επιτελάρχη ή του γενικού αστυνομικού διευθυντή. Όσες όμως ημέρες θα λείψετε ενώ θα διαρκεί η προεκλογική περίοδος, θα γίνει ισόποση αφαίρεση από το εκλογικό επίδομα.

Άλλος αστυνομικός που για ευνόητους λόγους δεν δημοσιεύουμε την επιστολή του, μας ενημέρωσε ότι μέσα στην επίμαχη περίοδο έχει προγραμματίσει γάμο και γαμήλιο ταξίδι. Το ίδιο ισχύει και σ' αυτή την περίπτωση με τη διαφορά ότι όπως είναι φυσικό έχει αιτηθεί σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο θα πρέπει να περιορίσει.

Σε ότι αφορά στο εκλογικό επίδομα, αν θα δοθεί και σε ποιο χρηματικό ποσό, πηγές του αρχηγείου τόνισαν στο bloko.gr ότι πρώτα θα καταβληθεί μέσα ΣΕπτεμβρίου το επίδομα για τη δημοσκόπηση και στη συνέχεια, θα καθοριστεί αυτό για τις τρέχουσες εκλογές με σχετική απόφαση. Το πιθανότερο πάντως θα είναι το ίδιο.
http://www.bloko.gr/
 
Top