0


Το υπουργείο υγείας με επιστολή του προς όλες τις Περιφέρειες της χώρας, ενημερώνει για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών (δασικές πυρκαγιές, σεισμοί, πλημμύρες κ.α.) με αφορμή τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Επιγραμματικά:

α) Για τη διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμο νερού είναι οι ΟΤΑ και φορείς ύδρευσης θα πρέπει να διενεργήσουν υγειονομικό έλεγχο λειτουργίας των συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης.

β) Ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει να δοθεί στην διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων με τα οποία σιτίζονται οι πληγέντες. Από τις πρώτες ύλες, μέχρι την προσωπική υγιεινή των χειριστών των τροφίμων.Αν διαπιστωθεί οποιαδήποτε αλλοίωση στην οσμή, τη γεύση, το χρώμα και την υφή των τροφίμων πρέπει οπωσδήποτε να απορριφθούν, μαγειρεμένα ή όχι.

γ) Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί και στις εγκαταστάσεις των ξενοδοχειακών μονάδων και των πλοίων, οι οποίες θα φιλοξενήσουν πληγέντες ή άτομα τα οποία θα μεταβούν στις πληγείσες περιοχές για συνδρομή βοήθεια.

δ) Στα πλαίσια διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας είναι η εμβολιαστική κάλυψη των πληγέντων, ιδίως των παιδιών και άμεση παρέμβαση σε περιπτώσεις που αυτό θεωρείται απαραίτητο για την θωράκιση του πληθυσμού.

ε) Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι ο αρμόδιος φορέας για την οργάνωση και το συντονισμό των εμπλεκομένων υπηρεσιών σε περιπτώσεις έκτασης ανάγκης.

http://www.aftodioikisi.gr/

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top