0
Για έκτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται αύριο στις 8 το βράδυ στην πλατεία Σελιμίγιε, στην κατεχόμενη Λευκωσία η συναυλία «Αντιμιλιταριστική Ειρηνική Επιχείρηση».

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, η συναυλία διοργανώνεται από τη «Συνέλευση για την Αντιμιλιταριστική Ειρηνική Επιχείρηση», η οποία συγκροτείται από ομάδες και άτομα και από τις δύο πλευρές και η εκδήλωση αποτελεί μέρος “του ευρύτερου αγώνα ενάντια σε όλους τους στρατούς και στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού στα θέματα της ελευθερίας και της συνύπαρξης των λαών και ενάντια στο μιλιταρισμό”.

Σε σχετική ανακοίνωση της “Συνέλευσης” εξηγείται ότι το όνομα "Αντιμιλιταριστική Ειρηνική Επιχείρηση" δεν είναι τυχαίο, αλλά επιλέγηκε ως έκφραση ειρωνείας προς τον παραπλανητικό χαρακτηρισμό «ειρηνική επιχείρηση» που χρησιμοποιείται από την Τουρκία για την τουρκική εισβολή, όπως αναφέρεται.

“Η επιλογή της ημερομηνίας είναι σημαντική και σημαδιακή, διότι αυτή είναι η μέρα κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής και η μέρα κατά την οποία ειπώθηκε η γνωστή φράση «Η Αϊσέ μπορεί να πάει διακοπές» από τον τότε Τούρκο Πρωθυπουργό προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας όταν άρχισε η στρατιωτική επιχείρηση στην Κύπρο”.

Για την προώθηση της συναυλίας χρησιμοποιείται μια τροποποιημένη αντιμιλιταριστική εκδοχή του γνωστού λογότυπου που συναντάται συνήθως σε στρατιωτικές περιοχές και σε στρατόπεδα του κατοχικού στρατού, προστίθεται και αντί ο στρατιώτης να κρατάει στο χέρι ένα όπλο (σύμβολο πολέμου), κρατάει μια κιθάρα. Ακόμη, η φράση «Προσοχή στρατιωτική ζώνη» αντικαθίσταται από τη φράση «Προσοχή μη στρατιωτική ζώνη».

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στις 2 το μεσημέρι σήμερα συνεχίζεται ενώπιον του “στρατοδικείου” η δίκη των αντιρρησιών συνείδησης Σελάμ Τουφανλί και Χιλμί Χαμί ενώ αναμένεται να υπάρξει εκδήλωση συμπαράστασης.

Πηγή ΚΥΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top