0

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Άγιο Όρος η αποστολή ανάσυρσης ενός πυροσβεστικού οχήματος από χαράδρα 120 μέτρων.
Με τη συνδρομή του στρατού και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε η ανάσυρση ενός πυροσβεστικού οχήματος που είχε πέσει πέρυσι σε χαράδρα 120 μέτρων κοντά στη Μονή Χιλανδαρίου.
 
Ευτυχώς τότε, οι δύο πυροσβέστες που επέβαιναν βγήκαν σώοι. Όπως ανέφεραν στο halkidikinews.gr αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, λόγω και των αυξημένων αναγκών από οχήματα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκιδικής, κρίθηκε επιβεβλημένο να γίνει η ανάσυρση του οχήματος από τη δύσβατη περιοχή και η επισκευή του.
Με παρέμβαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους έφθασε στον αρσανά της Μονής Χιλανδαρίου ένα τεθωρακισμένο ερπυστριοφόρο όχημα περισυλλογής, το οποίο τράβηξε και ανέβασε το φορτηγό της πυροσβεστικής από τη χαράδρα, ενώ την επιχείρηση συντόνιζε ο διοικητής της Π.Υ. Χαλκιδικής Μανώλης Τσολάκης.
Στην Αθωνική Πολιτεία και στο Κλιμάκιο των Καρυών υπηρετούν τους καλοκαιρινούς μήνες 40 πυροσβέστες. Μακριά από συγγενείς και φίλους δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη στις περιπολίες και στα περιστατικά πυρκαγιάς στη χερσόνησο του Αγίου Όρους, για να προστατεύσουν έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου στη Βόρεια Ελλάδα με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

Του Θοδωρή Δούκα
halkidikinews.gr

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top