Σ.Δ: Οι δημοσιογράφοι, με την παρότρυνση των συναδέλφων που προκάλεσαν το ρεπορτάζ, όπως μου είπε ο συνάδελφος που μου έστειλε το σχετικό βίντεο, ήρθαν σε επαφή και με "συνδικαλιστές", με την δικηγόρο όσων έχουν αλλαγμένη στρατιωτική ικανότητα, αλλά και με το Υπουργείο αλλά ΚΑΝΕΙΣ δεν θέλησε να πάρει θέση.
Περιμένουμε λοιπόν τις αποφάσεις της δικαιοσύνης με το Διοικητικό δικαστήριο (110 ατόμων) στις 8.10.2015 -έχουμε περάσει 4 χρόνια συνεχών αναβολών- καθώς και μεμονωμένα άλλα διοικητικά περίπου 20 επιπλέον ατόμων. Έχει κινηθεί και ποινικό δικαστήριο με αγωγή που κατατέθηκε από 10 περίπου άτομα, ενώ άλλα 13 άτομα έχουν καταθέσει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου. 
Να σημειώσω ότι τα άτομα που προσέφυγαν σε μηνύσεις και ποινικά δικαστήρια είναι επιπλέον αυτών που πήγαν στα διοικητικά.
Ο Άρειος Πάγος έχει μαζέψει όλα τα ποινικά και αφού διαπίστωσε ότι υπάρχει θέμα προχωρά τις διαδικασίες όπως αναφέρει και το ρεπορτάζ του Κρατικού καναλιού. Δυστυχώς όμως η δικαιοσύνη προχωρά με αργούς ρυθμούς στην χώρα μας. 
Να υπενθυμίσω για όσους ξέχασαν, την γνωμοδότηση 260/2012 της Ολομέλειας του Ν.Σ.Κ η οποία ρητά αναφέρει ότι ”υποψήφιοι στο διαγωνισμό πρόσληψης Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, για να προσληφθούν, θα πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ως ικανοί κατηγορίας Ι1 και συνεπώς η μεταγενέστερη μεταβολή της σωματικής τους ικανότητας από Ι2, Ι3 ή Ι4 σε Ι1 δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη”.  
Εν αναμονή των διαδικασιών της Δικαιοσύνης !!!
http://spyth.blogspot.gr/
 
Top