0
Υπό πλήρη έλεγχο έχουν τεθεί όλα τα μέτωπα της φωτιάς στην ανατολική Μακεδονία και ειδικότερα στις περιοχές Ποδοχώρι του Δήμου Παγγαίου, Κορυφών του Δήμου Καβάλας και Δασωτό, στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας.

Και οι τρεις πυρκαγιές ξέσπασαν το μεσημέρι του Σαββάτου σε ορεινές και αγροτικές περιοχές, όπου η πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.

Στο Ποδοχώρι, οι δύο εστίες της φωτιάς κατασβέστηκαν γρήγορα με τη συνδρομή των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και εναέριων μέσων.

Στις Κορυφές, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε μια ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή, γεγονός που σε συνδυασμό και με τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στο σημείο ανάγκαζε τις επίγειες δυνάμεις να μείνουν αρκετά μακριά από τις εστίες της φωτιάς.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν συνολικά δύο αεροπλάνα τύπου Canadair που μετέβησαν από τη Θεσσαλονίκη, ένα ελικόπτερο από την Αλεξανδρούπολη και δύο αεροπλάνα PZL από τη Χρυσούπολη. Επίσης, επιχείρησαν 30 οχήματα της Π.Υ. με 80 πυροσβέστες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας θα παραμείνουν στην περιοχή επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

Στην Τοπική Κοινότητα Δασωτού, στο Κάτω Νευροκόπι της Δράμας, η φωτιά που ξέσπασε έκαψε περίπου 20 στρέμματα παρθένου δάσους από πεύκα και έλατα.

Επί τόπου επιχείρησαν μόνο επίγειες δυνάμεις της Π.Υ. με έξι οχήματα και 20 άνδρες, καθώς και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή επίγειες δυνάμεις θα παραμείνουν σε επιφυλακή ολόκληρη τη νύχτα μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, καθώς προβλέπεται αυξημένος κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.

http://www.zougla.gr/

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top