0

Έντονη δυσφορία επικρατεί στο στράτευμα καθώς όπως καταγγέλλουν γονείς νεοσύλλεκτων στρατιωτών, τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι στιγμής η πολιτεία προς αντιμετώπιση της φυγοστρατίας δεν έχουν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Χιλιάδες παιδιά που υπηρετούν περήφανα σήμερα την πατρίδα, νιώθουν αδικία, βλέποντας τους συνομήλικους τους, να συναθροίζονται στα καλοκαιρινά στέκια του νησιού, να προετοιμάζονται για τις σπουδές τους και μάλιστα αρκετοί εξ αυτών να χλευάζουν όσους υπηρετούν την θητεία τους κανονικά.

Μάλιστα, μητέρα νεοσύλλεκτου που επικοινώνησε μαζί μας, ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι 6-7 συμμαθητές του γιου της από την ίδια τάξη, επώνυμων οικογενειών, σήμερα, όχι μόνο δεν υπηρετούν τη θητεία τους, αλλά παραθερίζουν στην Αγία Νάπα.

Πάντως αρκετές μητέρες νεοσυλλέκτων έχουν προχωρήσει στη δημιουργία Πρωτοβουλίας, η οποία ήδη έχει αποστείλει σχετική επιστολή και προς το μέλος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, Σωτήρη Σαμψών.

Μεταξύ άλλων, η ομάδα ζητεί όπως πραγματοποιηθεί λεπτομερής έρευνα για τη φυγοστρατία, η οποία θα περιλαμβάνει στοιχεία και αριθμούς για το μέγεθος του προβλήματος, όπως επίσης και τα αίτια που το προκαλούν, ώστε να μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και μακροχρόνια.

Παράλληλα, θέτουν το ζήτημα της παροχής ψεύτικων δικαιολογητικών που παρέχονται από ψυχίατρους, λέγοντας ότι τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής για αυτό το κομμάτι της υπόθεσης, δεν έχουν αποφέρει καρπούς.

Οι ίδιες τονίζουν πάντως ότι νιώθουν περήφανες που τα παιδιά τους υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά, ωστόσο θεωρούν πως όλοι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα αλλά και τις ίδιες υποχρεώσεις.

Σαμψών: Υπάρχουν συνταγματικά και άλλα προβλήματα

Μιλώντας στο SigmaLive, το μέλος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, Σωτήρης Σαμψών, ανέφερε πως η Επιτροπή, σταθερά και αμετάκλητα τάσσεται ενάντια στη φυγοστρατία.

«Διαχρονικά επεξεργαζόμαστε τρόπους για μείωση του απαράδεκτου αυτού φαινομένου. Δυστυχώς όμως υπάρχουν συνταγματικά και άλλα προβλήματα που δεν επέτρεψαν την ουσιαστική αντιμετώπιση του. Καλούμε το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΦ, να λάβουν δραστικότερα μέτρα για μείωση του φαινομένου», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

zannettos@sigmalive.com


Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top