0
Κύριε Υπουργέ,


Βάσει του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Υπαλλήλων Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (Άρθρο 53) οι γονείς δικαιούνται γονική άδεια έως και 9 μήνες μέχρι το 4ο έτος του τέκνου τους. Στην Ελληνική Αστυνομία από το 2011 ισχύει με το Άρθρο 10Α του Π.Δ 27/1986 όπως τροποποιήθηκε, ρύθμιση, που αφορά στις διευκολύνσεις αστυνομικών για την ανατροφή παιδιών σύμφωνα με την οποία ισχύει η δυνατότητα παροχής γονικής άδειας έως και 9 μήνες μέχρι και το 4ο έτος του τέκνου τους.

Στο Πυροσβεστικό Σώμα ισχύει διαφορετικό άρθρο για την γονική άδεια ως προς την ηλικία του παιδιού. Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα υπ΄αριθμόν 3 (10 Ιανουαρίου 2014) Άρθρο 103Α η άδεια ανατροφής τέκνου ολόκληρη ή μέρος αυτής εξαντλείται αποκλειστικά μέχρι τη συμπλήρωση δεκατεσσάρων (14) μηνών του τέκνου με τη ρητή εξαίρεση της υιοθεσίας τέκνου.


Κύριε Υπουργέ,

Με δεδομένη την ισότητα των Ελλήνων ενώπιον του Νόμου σύμφωνα και με το Σύνταγμα της Ελλάδος ερωτάσθε:

Γιατί το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος δεν προχωρά στην εναρμόνιση του νόμου και για τους πυροσβέστες σ΄ ένα τόσο ευαίσθητο και κοινωνικό ζήτημα, αλλά αντίθετα δημιουργεί διακρίσεις και αποκλεισμούς σε σημαντικές κοινωνικές παροχές;



Η ΕΡΩΤΩΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ


ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ

http://www.stauroulaxoulidou.gr

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top