0


Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο νησί των Ιπποτών στην περιοχή Παστίδα. Εκκενώνονται οι οικισμοί Τσαΐρη και Αγία Βαρβάρα. Υλικές ζημιές σε ένα σπίτι, ενώ κάηκε και επαγγελματικός χώρος.
Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Παστίδα Ρόδου και όπως φαίνεται, η βραδιά θα είναι δύσκολη, καθώς η πυρκαγιά  που ξέσπασε από τις 3 το μεσημέρι σε δασική περιοχή ανάμεσα σε Τσαΐρι και Παστίδα συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα.
Παρά τις προσπάθειες και τη γρήγορη κινητοποίηση από τις δασοπυροσβεστικές δυνάμεις, οι ισχυροί άνεμοι δυστυχώς δεν επέτρεψαν τον περιορισμό του μετώπου, με αποτέλεσμα να καούν ένας επαγγελματικός χώρος, να υποστεί σοβαρές ζημιές μια κατοικία και να κινδυνεύσουν σοβαρά δεκάδες άλλες.
Σε άλλες δύο περιπτώσεις ζητήθηκε από τους ιδιοκτήτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να μην υπάρξει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές. Πιο συγκεκριμένα, εκκενώνονται ήδη οι οικισμοί Τσαΐρη και Αγία Βαρβάρα.
Δυνάμεις του στρατού, του δασαρχείου, της αστυνομίας και των εθελοντικών ομάδων είναι επί ποδός και έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να εκκενώσουν κατοικίες ή βιοτεχνίες και επιχειρήσεις, αν χρειαστεί.
Τα κύρια μέτωπα της πυρκαγιάς είναι δύο αυτή την ώρα και σε αυτά επικεντρώνονται όλες οι προσπάθειες των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων της Ρόδου.
Αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 25 πυροσβέστες με 13 οχήματα, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα. Όπως τόνισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, σε λίγη ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόκειται να ενισχυθούν με τρία ακόμα αεροπλάνα και πεζοπόρο τμήμα 11 ατόμων.
πηγή:news247.gr

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top